COVAX: «Κινδυνεύει» η διανομή 1,8 εκατομμύρια δόσεων εμβολίων στις φτωχότερες χώρες

INTIME ΑΡΧΕΙΟ

Το πρόγραμμα διανομής εμβολίων COVAX το οποίο αποσκοπεί στην ισότιμη πρόσβαση των χωρών σε εμβόλια κατά της COVID-19 ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει στόχο να παραδώσει 1,8 εκατομμύρια δόσεις στις φτωχότερες χώρες το 2021. Ωστόσο, αρκετές είναι οι αβεβαιότητες που μπορεί να προκύψουν καθώς οι όροι των συμφωνιών «υπόκεινται σε αλλαγές».

To πρόγραμμα ελπίζει πως θα εκπληρώσει τις συμφωνίες παροχής για τις πλουσιότερες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το COVAX, του οποίου ηγούνται από κοινού η συμμαχία για εμβόλια GAVI, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και άλλοι, συγκεκριμένα υπογράμμισε πάντως ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες που επηρεάζουν την προμήθεια και την παροχή εμβολίων κατά της COVID-19 και ότι οι όροι των συμφωνιών «υπόκεινται σε αλλαγές».

Οι 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις θα διανεμηθούν μέσω μιας εκ των προτέρων δέσμευσης στην αγορά (AMC) σε 92 επιλέξιμες χώρες και θα ανταποκρίνονται στην κάλυψη κατά προσέγγιση του 27% του πληθυσμού αυτών των χωρών, αναφέρει η GAVI σε αναθεωρημένη πρόβλεψή της για το COVAX.

«Η πρόβλεψή μας δείχνει ότι θα καλύψουμε τα αιτήματα για εμβόλια που έχουν θέσει αυτοχρηματοδοτούμενοι συμμετέχοντες το δεύτερο εξάμηνο του 2021», διευκρινίζει.

Ορισμένες συμφωνίες παροχής εξακολουθούν να βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση, προσθέτει, και κάποια από τα υποψήφια εμβόλια κατά της COVID-19 δεν έχουν ακόμη εγκριθεί για χρήση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ή τον ΠΟΥ. Σε πολλές περιπτώσεις, η παρασκευή των εμβολίων δεν έχει φτάσει ακόμη σε πλήρη κλίμακα, επισημαίνει.

«Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες που επηρεάζουν την παροχή εμβολίων κατά της COVID-19 το 2021, τουλάχιστον όσον αφορά την ικανότητα παραγωγής, ρύθμισης, διαθεσιμότητας χρηματοδότησης, τελικών όρων συμβολαίων και την ετοιμότητα των χωρών να αρχίσουν τα εθνικά τους προγράμματα εμβολιασμού κατά της COVID-19», επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση αυτή με τις προβλέψεις για το πρόγραμμα COVAX.

«Η παραγωγικότητα στην παρασκευή θα επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα επηρεάσουν τον όγκο και το χρονοδιάγραμμα της παροχής» των εμβολίων, καταλήγει.

Πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ



via Ειδήσεις https://ift.tt/3qJnU3p
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη