H παραμελημένη Αφρική: Μόνο μία από τις 54 χώρες έχει ξεκινήσει να εμβολιάζει

PEXELS

Ενώ η ανάπτυξη και έγκριση ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων λιγότερο από ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της COVID-19 είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα, η Αφρική κινδυνεύει να μείνει πίσω καθώς χώρες σε άλλες περιοχές επιτυγχάνουν διμερείς συμφωνίες, οδηγώντας στην αύξηση των τιμών.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας έχουν χορηγηθεί 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 σε 50 χώρες με υψηλό εισόδημα. Ωστόσο, στην Αφρική, η Γουινέα είναι η μόνη χώρα χαμηλού εισοδήματος που παρέχει εμβόλια και μέχρι σήμερα αυτά έχουν χορηγηθεί μόνο σε 25 άτομα. Οι Σεϋχέλλες, μια χώρα με υψηλό εισόδημα, είναι η μόνη στην ήπειρο που ξεκίνησε μια εθνική εκστρατεία εμβολιασμού.

Η Συμμαχία COVAX - η οποία διευθύνεται από το Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), ο Gavi, το Vaccine Alliance και τον ΠΟΥ - έχει εξασφαλίσει 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου από πέντε παραγωγούς, με επιλογές για πάνω από 1 δισεκατομμύριο περισσότερες δόσεις.

O φτωχός εμβολιαστικός στόχος για την Αφρική και τα χαλημά επίπεδα ετοιμότητας για έναν εμβολιασμό



via Ειδήσεις https://ift.tt/3o7GTmD
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη