Συμφωνία Pfizer με COVAX για το εμβόλιο της: Ένα «όπλο» για τις φτωχότερες χώρες

EUROKINISSI

Η Pfizer και η BioNTech συμφώνησαν να προμηθεύσουν το εμβόλιο COVID-19 στο μηχανισμό COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή, σύμφωνα με πηγές του Reuters. Ο μηχανισμός στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση όλων στο εμβόλιο.

Το πρόγραμμα - με επικεφαλής τον ΠΟΥ, τη συμμαχία εμβολίων GAVI και τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Επιδημικής Ετοιμότητας (CEPI) - δημιουργήθηκε πέρυσι εν μέσω ανησυχιών ότι τα φτωχότερα έθνη θα παραμεληθούν, ενώ οι πλούσιες χώρες επιχειρούν να αγοράσουν εμβόλια COVID-19 για τον εμβολιασμό των πληθυσμών τους .

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος της συμφωνίας ή την τιμή ανά δόση που θα πληρώσει o COVAX δεν ήταν άμεσα σαφείς, αλλά οι πηγές ανέφεραν ότι η κατανομή θα ήταν πιθανώς σχετικά μικρή. Μια πηγή είπε ότι ο λόγος για τον περιορισμένο όγκο ήταν ότι οι δόσεις προορίζονταν κυρίως για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στις χώρες που εξυπηρετεί o COVAX.

Η COVAX έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής μελλοντικές προμήθειες εμβολίων από την AstraZeneca, το Ινστιτούτο Ορού της Ινδίας (SII) καθώς και με τη Sanofi και τον συνεργάτη της GSK. Έχει επίσης ένα μνημόνιο κατανόησης σχετικά με τις παραδόσεις της Johnson & Johnson.

Η συμφωνία με την Pfizer θα είναι η δεύτερη του COVAX, μετά τη συμφωνία με την AstraZeneca, η οποία καλύπτει ένα εμβόλιο που έχει λάβει έγκριση σε ορισμένες χώρες.

Πότε ξεκινάει ο COVAX τη διανομή εμβολίων;



via Ειδήσεις https://ift.tt/3p7RDTz
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη