Καιρός: Καταστροφές και προβλήματα από την κακοκαιρία, «χτυπήθηκαν» Έβρος, Θεσσαλονίκη και Λέσβος(pics & vids)

eurokinissi

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Έβρος, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λέσβος χτυπήθηκαν από την επιδείνωση του του καιρο.

Ο καιρός δεν φαίνεται να βελτιώνεται τις επόμενες ώρες, καθώς το έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ παραμένει σε ισχύ ακόμη και σήμερα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον καιρό live:

Κακοκαιρία στον Έβρο

Σύμφωνα με τους δημάρχους και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου αλλά και την εικόνα των μαθητών που μεταφέρθηκαν με μπουλντόζα όπως μετέδωσε το e-evros.

mathites evros

Στην Αλεκανδρούπολη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο νεφροπαθείς αφού απεγκλωβίστικαν στην περιοχή του Μικρού Δερείου, από δυνάμεις της πυροσβεστικής και το ΕΚΑΒ.

Ενώ ακόμη τεράστια είναι η καταστροφή που υπέστη το δίκτυο της ΔΕΥΑ, σύμφωνα με το δήμαρχο, Γιάννη Ζαμπούκη. «Ενδέχεται να έχουμε πρόβλημα στην υδροδότηση τις επόμενες 10-15 ημέρες και θα χρειαστεί να κάνουμε και οικονομία και να προμηθευτούμε εμφιαλωμένα νερά. Με την ισχυρή βροχόπτωση, έχει πέσει πολύ λάσπη στους υδροταμιευτήρες και τις γεωτρήσεις, και η διάβρωση του εδάφους είναι τέτοια, που είναι εμφανείς οι σωληνώσεις της ύδρευσης. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μη μολυνθεί το νερό που έχουμε, και προφανώς έχουμε και πολύ μεγάλη ζημία και επάνω στο φράγμα, το οποίο όμως δεν κατέστη εφικτό να προσεγγίσουμε λόγω της κατάστασης του οδικού δικτύου»

Στο Διδυμότειχο, ο δήμαρχος, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, χαρακτήρισε την ποσότητα νερού που διέρχεται από τη γέφυρα, στον οικισμό Αβδέλλας, «τεράστια». Ενώ είπε, «Δίπλα στη γέφυρα της Αβδέλλας είναι το χωριό Πολιά, όπου λόγω της θραύσης των αναχωμάτων, πλημμύρισε η πεδιάδα μπροστά από τον οικισμό και προχωρήσαμε σε εκκένωση των κατοικιών που είναι χαμηλά, μεταφέροντας τους κατοίκους, είτε σε συγγενικά πρόσωπα, είτε στο Διδυμότειχο, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της πόλης»

Δυσκολίες και στη Λέσβο

Στη Δυτική Λέσβο, το ποτάμι που διασχίζει την Καλλονή, ανέβασε πολύ τη στάθμη του και απείλησε τη κωμόπολη. Ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε δίαφορους δρόμους του νησιού.

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/38BN3Hk
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη