Καταστήματα: «Λαϊκό προσκύνημα» και πάλι στην Ερμού - Συνωστισμός και τεράστιες ουρές (pics)

Καταστήματα: «Λαϊκό προσκύνημα» και πάλι στην Ερμού - Συνωστισμός και τεράστιες ουρές (pics)

Μεγάλη κίνηση και συνωστισμός παρατηρήθηκαν και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκατοντάδες καταναλωτές σχημάτισαν ξανά μεγάλες ουρές έξω από εμπορικά καταστήματα.

Εκατοντάδες Αθηναίοι επισκέφτηκαν και πάλι την οδό Ερμού για να κάνουν τα ψώνια αλλά και τη βόλτα τους, εκμεταλλευόμενοι το πρόσφατο άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και τις χειμερινές εκπτώσεις, ωστόσο αν και φορούσαν μάσκες, λόγω της πολυκοσμίας ήταν σχεδόν αδύνατο να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Την ίδια ώρα, οχήματα της δημοτικής αστυνομίας υπενθυμίζουν, μέσω του ηχογραφημένου μηνύματος, στους πολίτες πως πρέπει να κρατούν τις αποστάσεις.

μαγαζιά Ερμού

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, οι εκπτώσεις σε συνδυασμό με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων λιανικής δημιούργησαν έντονη αγοραστική κίνηση. Όσον αφορά στις επιλογές των καταναλωτών, οι περισσότεροι προτίμησαν να αγοράσουν «επώνυμες» φίρμες ένδυσης, υπόδησης, αθλητικών ειδών, καλλυντικών, δερμάτινων αξεσουάρ και άλλων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Δερμιτζάκης: Κόφτης στα SMS αν χρειαστεί

καταστήματα Ερμού

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού στα καταστήματα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης SMS» για τα ψώνια, καθώς δεν μπορεί να βγαίνει ο κόσμος τρεις και τέσσερις φορές δίωρα. «Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής», σημείωσε.

καταστήματα

Μόσιαλος: Πρέπει να προσέχουμε

Ο Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΙ είπε για τις εικόνες συνωστισμού: "Είχα πει ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, σε απόσταση. Δε μπορούμε να πάμε σε ένα συνεχές lockdown… Εμείς μπορούμε να πάρουμε μία ανάσα; Ναι. Με βάση την επιδημιολογική κατάσταση που έχει η χώρα μας. Δε σημαίνει ότι αυτό θα συνεχιστεί, γι' αυτό πρέπει να προσέχουμε".

mporika

Παράλληλα εξήγησε ότι απαιτείται να είμαστε προσεκτικοί σε τρία ζητήματα προκειμένου να καθυστερήσει το επόμενο κύμα της πανδημίας:

Τήρηση των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας: Ο καθηγητής τόνισε πως είναι θετικό ότι η πλειοψηφία των πολιτών φορά πλέον μάσκα και πρόσθεσε πως δεν ανησυχεί για τους εξωτερικούς χώρους, αλλά για όσα συμβαίνουν εντός των καταστημάτων. «Αν τα μέτρα τηρούνται όταν οι συμπατριώτες μας μπαίνουν μέσα στα καταστήματα, τότε υπάρχει λιγότερη ανησυχία», σημείωσε.

Οριζόντια εφαρμογή των μέτρων: Πρέπει τα μέτρα προστασίας να εφαρμόζονται οριζοντίως, παντού, σε όλους τους χώρους, χωρίς καμία εξαίρεση.

Σωστές δειγματοληψίες: Το τρίτο κρίσιμο ζήτημα σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο είναι να μετράμε σωστά τα στοιχεία της πανδημίας και άρα να γίνονται πάρα πολλά διαγνωστικά τεστ.

Αυτά τα τρία δεν έγιναν στη Βόρεια Ελλάδα το περασμένο Φθινόπωρο και γι' αυτό ξέφυγε η κατάσταση, σημείωσε ο καθηγητής.

Φωτογραφίες: Eurokinissi



via Ειδήσεις https://ift.tt/2KINxSJ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη