Μιχαήλ Κεφαλογιάννης: Ο νέος project manager που αναλαμβάνει να ξεπαγώσει πάνω 330.000 εκκρεμείς συντάξεις

Μιχαήλ Κεφαλογιάννης: Ο νέος project manager που αναλαμβάνει να ξεπαγώσει πάνω 330.000 εκκρεμείς συντάξεις

Επιχειρηματικό σχέδιο για την απονομή των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης που φτάνουν τις 300.000 κλήθηκε να καταρτίσει ο νέος project manager Μιχάλης Κεφαλογιάννης ο οποίος ήταν ειδικός συνεργάτης του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη την περίοδο της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής αλλά και του σχεδίου διάσωσης και εξυγίανσης της ΔΕΗ.

Ειδικότερα ο κ. Κεφάλογιαννης καλείται μαζί με την ομάδα του, η οποία αποτελείται από τους:

-Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

-Δρ. Αλέξανδρος Βαρβέρης, Αναπληρωτής Διευθυντής Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

-Δρ. Άρτεμις Δεδούλη, πρώην Γενική Διευθύντρια Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

-Ελένη Νιαρχάκου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ να συντάξει ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα παρουσιάσει στον κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος με την σειρά του θα προχωρήσει τυχόν νομοθετικές παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Η ομάδα έργου έχει το δικαίωμα για να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται στην απονομή των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης να καταφύγει στην λύση των ιδιωτικών εταιρειών οι οποίες θα περάσουν τους φακέλους που βρίσκονται σε σακιά στο σύστημα ώστε στην συνέχεια να μπορέσουν να προχωρήσουν στην απονομή των συντάξεων.

Παράλληλα το σχέδιο περιλαμβάνει τη δυνατότητα προσωρινής στελέχωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ με πρώην υπαλλήλους των Ταμείων που έχουν συνταξιοδοτηθεί, οι οποίοι είναι έμπειρα στελέχη στο θέμα της απονομής συντάξεων.

Η ανάθεση έργου θα γίνεται με συμβάσεις έργου 8 μηνών και δεν θα ανανεώνεται. Η αμοιβή θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, ενώ οι εν λόγω συνταξιούχοι θα εξαιρεθούν από τις προβλεπόμενες περικοπές της σύνταξής τους.

Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ και να επιταχυνθούν οι απονομές συντάξεων, προβλέπεται η απόσπαση μόνιμων υπαλλήλων ή υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που ανήκουν σε φορείς εκτός της Γενικής Κυβέρνησης, με γνώση στα συνταξιοδοτικά θέματα.

Η διάρκεια της απόσπασης ορίζεται σε 6 μήνες. Σε περίπτωση που δεν γίνει απόσπαση, θα μπορούν να εργάζονται στον ΕΦΚΑ με στόχο την έκδοση συντάξεων, με τη μορφή παροχής υπερωριακής απασχόλησης. Η διάρκεια της απόσπασης θα είναι 6 μηνών.

Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα, κατόπιν αίτησής τους, και κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων, να παραμείνουν στις υπηρεσίες προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων και διευθύνσεων του υπουργείου Εργασίας, καθώς και των εκτελούντων χρέη αναπληρωτών τους, υπάλληλοι οι οποίοι θα έπρεπε να συνταξιοδοτηθούν λόγω συμπλήρωσης του 67ου έτους της ηλικίας τους.

Η παράταση ισχύει έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Ακόμη προβλέπεται η προσωρινή διάθεση προσωπικού από επιστημονικά επιμελητήρια και προσλήψεις νέων υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ ώστε να απελευθερωθούν στελέχη με εμπειρία στην απονομή συντάξεων που τώρα απασχολούνται σε άλλες δραστηριότητες.

Σε ότι αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό προωθείται η αγορά φορητών υπολογιστών ώστε οι απασχολούμενοι μέσω τηλεργασίας υπάλληλοι του ΕΦΚΑ να μπορούν να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους.

Ποιος είναι ο Μιχαήλ Κεφαλογιάννης

Πανεπιστήμιο Κολωνίας Γερμανία – Δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών Baruch College, Νέα Υόρκη ΗΠΑ – MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης είναι Συνιδρυτής και Διαχειριστής Εταίρος εταιρίας επενδυτικών συμβούλων, με βασικό αντικείμενο εργασιών την αναδιάρθρωση χρέους μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων (πάνω από € 100 εκατομμύρια συνολικά αναδιαρθρωμένα δάνεια μέχρι σήμερα) και συναλλαγές εξαγορών και συγχωνεύσεων σε σειρά κλάδων.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ενεργός investment manager τα τελευταία 25 χρόνια, έχοντας θητεύσει ως Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων μεγάλων εταιριών στους τομείς των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των τηλεπικοινωνιών, της αναψυχής και ψυχαγωγίας καθώς και στην διοίκηση εταιριών του τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα.

Έχει διατελέσει Επικεφαλής Έργου σε πολλά σημαντικά projects της Ελληνικής Κυβέρνησης. Κατά την περίοδο 2007-2009, υπήρξε συντονιστής (Project Manager) για ολόκληρη την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ενώ την περίοδο 2012-2014 ηγήθηκε της επιτυχημένης προσπάθειας ιδρύσεως του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (ΙFG).

Κατά την διάρκεια της θητείας του στον τομέα της διοίκησης και διαχείρισης επενδύσεων, έχει υπηρετήσει σε πολυάριθμες διοικητικές θέσεις με πιο αξιοσημείωτες το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Αεροδρομίου Athens (AIA), το διοικητικό συμβούλιο του Alpha TV τα διοικητικά συμβούλια της Millennium Bank Greece και της Βουλγαρικής Τράπεζας Επενδύσεων (B.I.B. – αργότερα Emporiki Bank Bulgaria) καθώς και της Interamerican Romania, Interamerican Bulgaria και της Interlife Κύπρου.

Υπήρξε επί δεκαετία Πρόεδρος ΔΣ του ξενοδοχειακού ομίλου Ελληνικές Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κρήτης Α.Ε., και καθοδήγησε την επιτυχημένη πώληση του σε μεγάλο διεθνές επενδυτικό fund (εντός του 2020)

Ο κ. Κεφαλογιάννης, γεννήθηκε στην Κρήτη το 1964. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3ojQUgz
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη