Η Ουγγαρία δεν περιμένει την Ευρωπαϊκή Ένωση: Ενέκρινε το Sputnik V και το εμβόλιο της AstraZeneca

Η Ουγγαρία δεν περιμένει την Ευρωπαϊκή Ένωση: Ενέκρινε το Sputnik V και το εμβόλιο της AstraZeneca

Οι ουγγρικές αρχές ενέκριναν το εμβόλιο την AstraZeneca και το ρώσικο «Sputnik V». Έτσι, η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην ΕΕ που θα ξεκινήσει εμβολιασμούς με αυτά τα εμβόλια. 

Μιλώντας για το ρωσικό εμβόλιο, ο Mátyás Szentiványi, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Φαρμάκων και Διατροφής, δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι M1 ότι η αδειοδότηση είναι συνήθως μια μακρά διαδικασία, αλλά αυτή έχει πλέον ολοκληρωθεί σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες. Το ινστιτούτο εξέδωσε προσωρινή άδεια για το εμβόλιο που θα ισχύει στην Ουγγαρία για έξι μήνες, με δυνατότητα ανανέωσης μία φορά για άλλους έξι μήνες.

Οι αρχές αναμένουν τώρα τη γνώμη του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας Péter Szijjártó, η ρωσική πλευρά έχει ήδη αποστείλει το σχέδιο σύμβασης, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την παράδοση του εμβολίου στην Ουγγαρία, ανέφερεη Telex .

Η Ουγγάρια δεν είναι διατεθειμένη να περιμένει την Ε.Ε. - Οι δηλώσεις Όρμπαν



via Ειδήσεις https://ift.tt/2Ne1yIX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη