Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 0-1

Ακόμη ένα άλμα προς την παραμονή έκανε η Λαμία αφού με το γκολ - πέναλτι του Αραμπούλι έφυγε νικήτρια με 1-0 την Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Kόκκινη στο 87' για τον Ρόμανιτς. Πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Γρηγορίου.

Πολύτιμη για τη συνέχεια νίκη πήρε   η Λαμία στη Ριζούπολη. Το 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν όχι μόνο το πρώτο της διπλό στη σεζόν, αλλά παράλληλα την ξεκόλλησε από την 13η θέση που οδηγεί στο διπλό μπαράζ παραμονής με τον 2ο της Super League 2.  

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Βέρχουλστ στο τέρμα, τους Τσαμπούρη, Κάλισιρ, Λισγάρα, Μπρούσιτς στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Φατιόν, Σλίβκα στα «6αρο-8άρια», τους Τσιλούλη, Μπεντινέλι στα άκρα και τους Ντάουντα, Ιωαννίδη επιθετικό δίδυμο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ, τους Σκόνδρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλο, Ανχελ Μαρτίνεθ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τζανδάρη, Μπεχαράνο στον άξονα, τους Ρόμανιτς, Ντέλετιτς στα φτερά και τους Καραμάνο, Αραμπούλι στα φορ.

ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην ανάγνωση των ενδεκάδων γίνεται εύκολα αντιληπτό, ελέω 4-4-2, πως οι δύο ομάδες ήθελαν να παίξουν επιθετικά, στην πράξη όμως το πρώτο ημίχρονο κύλησε με εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. Πολλά φάουλ/διακοπές/λάθη, αργό τέμπο και ελάχιστοι κενοί χώροι. Μέχρι την ανάπαυλα ο Απόλλων βγήκε μόνο μία φορά στην κόντρα (με τον Σλίβκα), η Λαμία δις (καλύτερη με τον Καραμάνο στο 17') και ο αγώνας κυλούσε, όπως λέμε στην αργκό, «σβηστός». Αμφότερες δεν εκμεταλλεύονταν ούτε τις στατικές φάσεις που τους παρουσιάζονταν και μέσω αυτών έχουμε να θυμόμαστε την κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 30' και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς στο 43' και με γνώμονα την εικόνα το 0-0 θα φάνταζε φυσιολογικό (αθροιστικά είχαμε μόλις 5 τελικές).  

Ο ΑΡΑΜΠΟΥΛΙ ΒΡΗΚΕ ΔΙΧΤΥΑ ΜΕ ΕΥΣΤΟΧΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΕΝΑΛΤΙ 

Ωστόσο είχαμε σκορ και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ τους. Στο 30' και μετά από κεφαλιά του Καραμάνου ο ρέφερι Ζαχαριάδης έδειξε το σημείο του πέναλτι για χέρι του Φατιόν και μετά από έλεγχο στο VAR, ο Αραμπούλι ευστόχησε από την άσπρη βούλα.    

Ο ΕΠΑΣΙ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΜΠΕΝΤΙΝΕΛΙ

Σέντρα στο δεύτερο μισό και η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην.Αλλωστε στην εξίσωση των ομάδων είχε μπει και ο όρος διαχείριση, καθώς οι φιλοξενούμενοι καλούνταν να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα.  Ο Απόλλων πήρε μέτρα, μετέφερε το ματς στο μισό της Λαμίας, η οποία εμφανώς έδειχνε μεγάλη προσήλωση στα ανασταλτικά της καθήκοντα και «έψαχνε» τη «μισή» ευκαιρία στην κόντρα (είχε μία καλή στιγμή με τον Ντέλετιτς στο 54') . Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» συνέχιζε να κερδίζει αρκετές στατικές μπάλες γύρω από τα καρέ του Επασί και στο 56' «φλέρταρε» με την ισοφάριση, όταν ο Μπεντινέλι βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων αντέδρασε σωστά.

Ο ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ ΦΟΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, 3-4-3 Η ΛΑΜΙΑ 

Με την πάροδο του χρόνου η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ανέβαινε όλο και πιο ψηλά και πλέον μεγάλο μέρος της αναμέτρησης παίζονταν στο αμυντικό τρίτο της Λαμίας. Ομως ο Απόλλων δεν έβγαζε «καθαρές» φάσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι μετά την είσοδο του Τζέιμς «γύρισαν» τη διάταξή τους σε 3-4-3, καθώς η μπάλα ήταν συνεχώς στον αέρα. Ο Σλίβκα με κεφαλιά αλά «τρέιλερ» απείλησε στο 75' και ο Παράσχος με την είσοδο του Μουνιέ έπαιξε φουλ επίθεση. Μάλιστα λίγο αργότερα πέρασε και τον στόπερ Ντομίνγκες λόγω ύψους σε θέση φορ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι (τελείωσαν με 10 λόγω αποβολής του Ρόμανιτς στο 87') απομάκρυναν κάθε κίνδυνο μέσα από τα καρέ τους. Μάλιστα στις καθυστερήσεις είχαν και μία καλή στιγμή με τον Μπα.  

MVP: Ο Μπεχαράνο. Ο Βολιβιανός χαφ  «κυριάρχησε» στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ήταν ο κύριος λόγος που ο Απόλλων δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί από τον άξονα. 

Στο ύψος του: Ο Επασί. Ο γκολκίπερ της Λαμίας αντέδρασε πάρα πολύ καλά/σωστά στη φάση του 56' απέναντι στον Μπεντινέλι, στην καλύτερη ευκαιρία του Απόλλωνα στο ματς. Ηταν σταθερός και σε όλες τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο. 

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντάουντα. Ο φορ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» «χάθηκε» ανάμεσα στα στόπερ της Λαμίας. Δεν απείλησε πλην 2  «χλιαρών» τελικών που έκανε (κεφαλιά, σουτ) και «ηττήθηκε» στις περισσότερες προσωπικές του «μονομαχίες». 

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Σλίβκα στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Απόλλων βγήκε με παίκτη παραπάνω στην αντεπίθεση, όμως δεν έκανε καλή τελική πάσα.   

Το  «στραγάλι»: Σε ροή αγώνα ακυρώθηκε για οφ σάιντ το γκολ του Αραμπούλι στο 10'. Στη φάση του πέναλτι του Φατιόν, οι μεν γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για την υπόδειξή του, οι δε φιλοξενούμενοι γιατί δεν αποβλήθηκε ο μέσος του Απόλλωνα με 2η κίτρινη. Στο 87' ο Ζαχαριάδης απέβαλε με 2η κίτρινη τον Ρόμανιτς και λίγο αργότερα με τον ίδιο τρόπο τον Τσαμπούρη, που όμως ήταν στον πάγκο του Απόλλωνα. 

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ως γενική εικόνα ο Απόλλων Σμύρνης ήταν καλύτερος, αλλά η Λαμία έπαιξε πολύ καλά σε τακτικό επίπεδο. Στο πρώτο ημίχρονο όπου ήταν ένα «κλικ» καλύτερη βρήκε το γκολ και στο 2ο μισό δεν απειλήθηκε πλην 2 περιπτώσεων. Πήρε βοήθειες από τον πάγκο (3ο στόπερ, «φρέσκα» πόδια με τον Μπα στην κορυφή της επίθεσης) και συνέχσε την ανοδική της πορεία. 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Κάλισιρ (86' Ντομίνγκες), Τσαμπούρης (76' Μπεξεβανίδης), Τσιλούλης, Φατιόν (76' Μουνιέ), Σλίβκα, Τομάς, Ιωαννίδης, Ντάουντα.

ΛΑΜΙΑ: Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ντέλετιτς (90' Μπιάρνασον), Αραμπούλι (73' Τζέιμς), Ρόμανιτς, Καραμάνος (82' Μπα) 

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη