Η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ, τι sms στέλνετε

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ, τι sms στέλνετε

Ανατροπές με το ωράριο των σούπερ μάρκετ σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 που επιβλήθηκε τα Σαββατοκύριακα. Τι sms στέλνετε στο 13033,

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική τα Σαββατοκύριακα θα είναι κλειστά όλα τα καταστήματα εκτός από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνους και βενζινάδικα.

Σούπερ μάρκετ και φούρνοι αλλά και όλα τα καταστήματα τροφίμων θα είναι ανοικτά έως τις 17:00 τα Σαββατοκύριακα. «Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Τις καθημερινές όλα τα καταστήματα με ωράριο απο τις 07:00 έως τις 20:00 θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με την μέθοδο του click away ενώ το click inside καταργείται. 

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις κόκκινες περιοχές παραμένουν κλειστά.

Εξάλλου, η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).

Σε όλες τις περιοχές που είναι στο κίτρινο επίπεδο συναγερμού θα ισχύουν όλα τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη Παρασκευή. 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS στο 13033 και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 18:00 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 05:00 της επόμενης ημέρας.

Το SMS στο 13033 για να πάτε στο σούπερ μάρκετ πρέπει να είναι της μορφής: Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

(2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Μετά το SMS θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Οπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτίες μετακίνησης:

  • (1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία
  • (2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. 
  • (3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. 
  • (4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • (5) Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 
  • (6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου/ ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.


via Ειδήσεις https://ift.tt/39TP4iJ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη