1935: Όταν ο τερματοφύλακας της Χάιντουκ έδωσε το αίμα του για να σώσει αντίπαλο

Βρισκόμαστε στην 1η Φεβρουαρίου 1935 και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ διαβάζουμε μια συγκινητική είδηση από το πρωτάθλημα της Γιουγκολαβίας. Που αφορά τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή που σώθηκε χάρη στο αίμα του αντιπάλου του.



Στην πόλη Όσιγιεκ (στην Κροατία πλέον) αναμετρήθηκαν η Χάιντουκ και η Σλάβια. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η αντιπαλότητα ήταν μεγάλη. Και οι μεταξύ τους αγώνες έμειναν στην ιστορία.

Στο ματς που αναφέρουμε το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της Χάιντουκ αλλά η Σλάβια είχε την απόλυτη υπεροχή. Κι έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο κορυφαίος επιθετικός της βρέθηκε έτοιμος να σκοράρει. Ο τερματοφύλακας της Χάιντουκ έσπευσε να τον ανακόψει αλλά επήλθε σφοδρή σύγκρουση!

Ο τερματοφύλακας έμεινε όρθιος. Ο επιθετικός έπεσε και άρχισε να αιμορραγεί με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι μόνο με μετάγγιση θα σωζόταν η ζωή του.

Οι συμπαίκτες του έσπευσαν να δώσουν αίμα. Όμως από την ανάλυση αποδείχτηκε ότι κανενός δεν ήταν συμβατό... Μέχρι που εμφανίστηκε ο τερματοφύλακας της Χάιντουκ με τον οποίο ειχε γίνει η σύγκρουση. Και ω του θαύματος, το αίμα του ήταν συμβατό με του επιθετικού της Σλάβια.

Κάπως έτσι γλίτωσε. Από το αίμα του ανθρώπου με τον οποίο είχε συγκρουστεί.

Ωραία ιστορία.



Ακολουθήστε μας στο Facebook


from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/2O043iz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη