Το κυκλοφοριακό παράδοξο της Αθήνας

intime

Κυκλοφοριακή συμφόρηση και απαγόρευση κυκλοφορίας δεν συνυπάρχουν. Στη θεωρία τουλάχιστον, γιατί στην πράξη φαίνεται ότι η Αθήνα αποτελεί την εξαίρεση σε έναν κανόνα ο οποίος βασίζεται στη ογική. Θα περίμενε κανείς η πρωτεύουσα, που βιώνει το δεύτερο lockdown, να μοιάζει με πόλη - φάντασμα.

Αν όχι τόσο ήσυχη, έστω η κυκλοφορία στους δρόμους να διεξάγεται με ευκολία λόγω περιορισμένου κυκλοφοριακού φόρτου. Ωστόσο, τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι οι Αθηναίοι κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους, με τα στοιχεία μάλιστα να κάνουν λόγο για ελαφρά αύξηση της κυκλοφορίας στο λεκανοπέδιο σε σχέση με τον περυσινό Ιανουάριο, πριν κάνει την εμφάνισή του στη χώρα ο κορονοϊος.

Τα συγκριτικά κυκλοφοριακά δεδομένα, που κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής για το τελευταία 15ημερο του Ιανουαρίου του 2021, επιβεβαιώνουν την εικόνα που βλέπει κάποιος με γυμνό μάτι. Η κυκλοφορία στους δρόμους δεν θυμίζει σε τίποτα μια πόλη σε lockdown, ενώ οι μετακινήσεις εξακολουθούν να είναι χρονοβόρες λόγω του έντονου κυκλοφοριού φορτίου. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου η κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας ήταν αντίστοιχη με αυτή του περυσινού Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου η έννοια του περιορισμού των μετακινήσεων μας ήταν ακόμα άγνωστη.

Αξιοσημείωτο και ιδιαίτερως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε ανεπαίσθητη αύξηση της κυκλοφορίας κατά 0,5% την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η μικρή αύξηση αποδίδεται κυρίως άνοιγμα των καταστημάτων συνοδεύθηκε από την πιθανότητα πιθανού εκ νέου κλεισίματος εμπορικών καταστημάτων.via Ειδήσεις https://ift.tt/2YydMia
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.