Αύξηση 205% του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, 100.000 ενεργά κρούσματα

Αύξηση 205% του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, 100.000 ενεργά κρούσματα

Τη ραγδαία αύξηση που παρατηρείται στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Αττκής περιέγραψε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

Δυστυχώς, τόνισε, μιλώντας στον «ΣΚΑΙ», ότι η εικόνα είναι πιο επιβαρυμένη σε σχέση με τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την εβδομάδα των Χριστουγέννων και μετά οι επιστήμονες παρατήρησαν αύξηση του ιικού φορτίου από 10 έως 20%, ξαφνικά πριν από 3 εβδομάδες έφτασε στο 80% και αυτή την εβδομάδα στο 205%.

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα

Ο καθηγητής εξήγησε ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς σε πόσα ενεργά κρούσματα μεταφράζεται το ιικό φορτίο στα λύματα, καθώς περιλαμβάνει και τους ασυμπτωματικούς ενώ οι νέες μεταλλάξεις δεν είναι ακόμη σαφές αν αυξάνουν το ιιικό φορτίο χωρίς να είναι περισσότερα τα κρούσματα.

Ο κ. Θωμαϊδης τόνισε ότι σύμφωνα με το μοντέλο, που έχει αρκετές πάντως αβεβαιότητες, η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα μεταφράζεται περίπου σε 100.000 κρούσματα.

Μάρτιο με 2.500 ημερήσια κρούσματα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, εκτίμησε ότι στις αρχές Μαρτίου τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού ενδέχεται να φτάσουν τα 2.500.

Εξέφρασε την αγωνία του για τον αριθμό των νέων μολύνσεων που θα ανακοινώσει σήμερα και αύριο ο ΕΟΔΥ εξηγώντας ότι η Τρίτη και η Τετάρτη είναι «καθαρές» ημέρες κατά τις οποίες γίνεται σωστή μέτρηση των κρουσμάτων.

Ο κ. Τζανάκης επέμεινε πως πρέπει να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς σε αυτό το επιδημικό κύμα φαίνεται πως παίζει κάποιο ρόλο.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3p4FRrY
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη