Έφτασε στη χώρα το τρίτο κύμα και βάζει στο τραπέζι σκληρό lockdown - Κρίσιμο κάθε 24ωρο που περνάει

INTIME

Με ανησυχία παρακολουθούν καθημερινά οι ειδικοί επιστήμονες την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, χωρίς να αποκλείουν τη πιθανότητα να λάβουν νέα, αυστηρότερα μέτρα - ακόμα και ολικό lockdown - εντός της εβδομάδας.

Το ενδεχόμενο αυτό άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας χτες στον ΣΚΑΪ πως το ολικό lockdown είναι πάντα στο τραπέζι. Αυτό μάλιστα φαίνεται από το γεγονός ότι κυβερνητικές πηγές, ενώ τη προηγούμενη εβδομάδα παρέπεμπαν για τις αποφάσεις μετά την Πέμπτη, χτες ανακοίνωσαν πως κάθε 24ωρο είναι κρίσιμο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει ανατροπή.

Αύριο οι ειδικοί της υποεπιτροπής θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα προλειάνουν το έδαφος για την κύρια συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή. Η ραγδαία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής 205% τρομάζει τους ειδικούς οι οποίοι αναμένουν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Την αύξηση αυτή θέλει να προλάβει η κυβέρνηση γι' αυτό πλέον πολλά κυβερνητικά στελέχη μιλούν για ολικό lockdown όλο και πιο συχνά.

Παρότι τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο και με δεδομένο ότι τα σχολεία... τη γλίτωσαν στο τσακ την προηγούμενη φορά, σίγουρο είναι ότι θα τεθεί πάλι ο προβληματισμός για το κατά πόσο ασφαλές είναι οι σχολικές βαθμίδες να είναι ανοιχτές όταν τα κρούσματα αυξάνονται. Στην επιτροπή υπάρχουν υπέρμαχοι και της μίας και της άλλης πλευράς και το μπραντ ντε φερ αναμένεται να είναι δυνατό. 

lockdown214

Εξάλλου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά, με αποτέλεσμα και εκατοντάδες τμήματα στη χώρα να έχουν βάλει λουκέτο.

Και μπορεί τα ίδια τα παιδιά να μη νοσούν βαριά και να είναι κυρίως ασυμπτωματικά, όμως στη συνέχεια παρατηρείται ενδοοικογενειακή διασπορά του κορονοϊού με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ενήλικες.

Το γενικό lockdown

Στο τραπέζι φαίνεται να μπαίνει για τα καλά το σενάριο για σκληρό lockdown για τρεις εβδομάδες έτσι ώστε να φρενάρει η ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Σε περίπτωση που επιβληθεί ολικό lockdown θεωρείται δεδομένο από πολλούς ότι αμέσως μετά θα επανέλθουν πολλές οικονομικές δραστηριότητες όπως είναι η εστίαση, χωρίς να χρειάζεται να ξανακλείσει.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2OjYXxQ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη