Αύξηση 35% των «επιπλέον θανάτων» στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2020

Αύξηση 35% των «επιπλέον θανάτων» στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2020

Υπήρξαν περισσότεροι από 450.000 επιπλέον θάνατοι ανεξαρτήτου αιτίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2020 κατεγράφησαν 35% επιπλέον θάνατοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ που κυκλοφόρησαν την Τρίτη, η αύξηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε στο αποκορύφωμά της - αύξηση 40% σε σχέση με τον μέσο όρο - τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Οι ερευνητές υπολογίζουν τους «υπερβολικούς θανάτους» ως ποσοστό των επιπλέον θανάτων σε σύγκριση με τον μέσο όρο για τον αντίστοιχο μήνα μεταξύ του 2016 και του 2019. Υπολογίζουν τον εκτιμώμενο μέσο όρο της ΕΕ χρησιμοποιώντας δεδομένα από όλες τις χώρες μέλη εκτός από την Ιρλανδία, η οποία δεν παρείχε πληροφορίες. Ο αριθμός του Νοεμβρίου ακολούθησε μία πολύ μικρότερη άνοδο επιπλέον θανάτων του Απριλίου, του πρώτου κύματος της πανδημίας, όπου οι θάνατοι βρίσκονταν στο 25% πάνω από τον μέσο όρο. Μετά τον Απρίλιο, οι αριθμοί μειώθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά άρχισαν να αυξάνονται σημαντικά από τον Αύγουστο και μετά.

Τι συνέβη στην Ελλάδα στο πρώτο και 2ο κύμα....



via Ειδήσεις https://ift.tt/3u5TE5j
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη