Νέες αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca στους ηλικιωμένους

eurokinissi

Στη Βρετανία, η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA) έλάβε επιπλέον δεδομένα από την AstraZeneca που υποστηρίζουν την άποψή της εταιρείας, ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι αποτελεσματικό στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου των εμβολίων την Παρασκευή.

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε πρόσφατα το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca. Ωστόσο, η έλλειψη αρκετών δεδομένων για τα επίπεδα ανασοαπόκρισης των άνω των 65 στο συγκεκριμένο εμβόλιο έχει κάνει πολλές χώρες να αποφασίσουν να μην το χορηγούν στους ηλικιωμένους. Η απόφασή τους αναμένεται να αλλάξει όταν συγκεντρωθούν και άλλα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές για τη συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων.

Ήδη αυτό συμβαίνει με τα μηνύματα από τα νέα δεδομένα των κλινικών δοκιμών να είναι ευχάριστα.

Ο Munir Pirmohamed, πρόεδρος της ομάδας εργασίας για τα ανθρώπινα φάρμακα COVID-19 ανέφερε στο Reuters εξής σχετικά με την αποτελεσματικότητα της βολής στους ηλικιωμένους. «Έκτοτε, έχουμε δει περισσότερα δεδομένα να προέρχονται από το AstraZeneca καθώς περισσότεροι άνθρωποι ολοκληρώνουν τη δοκιμή, η οποία δείχνει ότι παρατηρείται αποτελεσματικότητα στους ηλικιωμένους και δεν υπάρχουν ενδείξεις έλλειψης αποτελεσματικότητας».

Διαβάστε περισσότερα στο News4health.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3aD1Lxp
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη