Μετά τις κατολισθήσεις, 9 εκατ. ευρώ για μελέτες και έργα αποκατάστασης της Διώρυγας Κορίνθου

Eurokinissi

Υπεγράφη σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η απόφαση για την χρηματοδότηση ύψους 9 εκατ. ευρώ, για τις απαιτούμενες μελέτες και κατασκευαστικές εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στη Διώρυγα της Κορίνθου.

Υπεγράφη σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η απόφαση για την χρηματοδότηση ύψους 9 εκατ. ευρώ, για τις απαιτούμενες μελέτες και κατασκευαστικές εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στη Διώρυγα της Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες συνεχίζονταν οι κατολισθήσεις στον Ισθμό της Κορίνθου και μάλιστα το πρωί της Τετάρτης κατέρρευσε τμήμα της πλαγιάς, κάτω από τη γέφυρα του βιολογικού καθαρισμού.

Πριν από λίγες ημέρες είχε διενεργηθεί αυτοψία από κλιμάκιο του υπουργείο Υποδομών, και οι τεχνικοί είχαν ζητήσει να γίνει άμεσα τοπογραφική μελέτη, γεωτεχνική έρευνα και μελέτη, και εκτίμησαν πως θα απαιτηθούν τουλάχιστον 16 εβδομάδες και στην συνέχεια εργασίες με εκτιμώμενο προϋπολογισμό της τάξεως των 8-9 εκατ. ευρώ.

Όπως είχε δηλώσει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, για να μπορέσει το Υπουργείο να το αναλάβει πρέπει να μπορεί να έχει αρμοδιότητα και επομένως πρέπει να υπογραφεί μία προγραμματική σύμβαση με την Διώρυγα της Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) κάτι που όπως είχε αποκαλύψει δρομολογείται.

Σήμερα, με απόφαση πια επίσημη του Υπουργείου υπεγράφη η απόφαση χρηματοδότησης και το ποσό θα διατεθεί για την τοπογραφική μελέτη, την γεωτεχνική έρευνα και για τις εργασίες που χρειάζονται για να γίνει η αποκατάσταση στα σημεία που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως είναι το τμήμα του βιολογικού καθαρισμού.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στη Διώρυγα της Κορίνθου δήλωσε: «Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί με 9 εκατ. ευρώ τις μελέτες και τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στην Διώρυγα. Ο στόχος είναι να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια, όσο το δυνατόν συντομότερα η Διώρυγα της Κορίνθου». 



via Ειδήσεις https://ift.tt/2MWj8RR
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη