Σύψας για Αττική: «Πρέπει να λάβουμε ακαριαία μέτρα»

intime

Την υιοθέτηση σκληρότερων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας στην Ελλάδα προκρίνει ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας. Ο καθηγητής είπε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να λάβουμε ακαριαία μέτρα» μιλώντας στην τηλεόραση για την Αττική. 

Ο καθηγητής επεσήμανε πως ο κορονοϊός επελαύνει, καθιστώντας δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία, με αποτέλεσμα να κρίνει απαραίτητη την άμεση και ακαριαία λήψη «έντονων μέτρων».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε πως Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ ειδικά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα είναι ανάγκη να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Ειδικότερα, περιοχές της Αττικής όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων, σημαίνοντας «συναγερμό».

Στο τραπέζι όλα τα μέτρα

Παράλληλα, επανέλαβε πως όλα τα μέτρα παραμένουν πάνω στο τραπέζι των ειδικών, καθώς ακόμα και στα σχολεία παρουσιάζονται κρούσματα, γεγονός που δεν τα καθιστά άνοσα, ενώ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να κλείσει κάποια δραστηριότητα.

«Η Αττική χρειάζεται ειδική προσοχή»

Σημειώνεται ότι, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας νωρίτερα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έδωσε στοιχεία και τα πλήρη δεδομένα για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα.

Υπογράμμισε ότι είναι πάρα πολλά τα ενεργά κρούσματα κι ότι δυστυχώς υπάρχει αύξηση στην Αθήνα. «Η Αττική χρειάζεται ειδική προσοχή» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ εξέφρασε μεγάλη ανησυχία και για την Αχαΐα αλλά και το Λασίθι.

Ειδικότερα για την Αττική είπε ότι σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων κατά 81% στον βόρειο τομέα, 67% στον κεντρικό τομέα και 123% στη δυτική Αττική με μέσο όρο ηλικίας τους άνω των 40 ετών.

Παράλληλα σημείωσε ότι είναι παρα πολλά τα ενεργά κρούσματα στην Αττική (3.791), και υπάρχει 78% αυξητική τάση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η μέση ηλικία τους στην Αττική ξεπερνάει τα 50.«Η Αττική είναι μία περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σχετικά με τις νέες νοσηλείες στην Αττική εχουν μία αυξητική τάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας, η κατανομή των ενεργών κρουσμάτων στην Αττική στις 2 Φεβρουαρίου ήταν η εξής:

Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 1040
Βόρειος Τομέας Αθηνών: 623
Δυτικός Τομέας Αθηνών: 548
Πειραιάς: 481
Ανατολική Αττική 463
Δυτική Αττική: 194

Πάνω από τα μισά κρούσματα για την Αττική
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1151 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 612 στην Αττική.

Από την κατανομή προκύπτει ότι οι κεντρικές περιοχές της Αθήνας «φλέγονται», ενώ όλόκληρη η περιφέρεια της Αττικής συνεχίζει να αποτελεί τον μεγάλο ασθενή καταγράφοντας το 53% των ημερήσιων διαγνώσεων.

Αναλυτικά η κατανομή στο λεκανοπέδιο

Ανατολικής Αττικής: 63 κρούσματα

Βόρειου Τομέα Αθηνών: 88 κρούσματα

Δυτικής Αττικής: 33 κρούσματα

Δυτικού Τομέα Αθηνών: 77 κρούσματα

Κεντρικού Τομέα Αθηνών: 209 κρούσματα

Νήσων: 6 κρούσματα

Νότιου Τομέα Αθηνών: 65 κρούσματα

Πειραιώς: 71 κρούσματα



via Ειδήσεις https://ift.tt/3pMdqAq
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη