Ευρωπαϊκή Ένωση: Τηλεδιάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, στην ατζέντα τα ελληνοτουρκικά

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τηλεδιάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, στην ατζέντα τα ελληνοτουρκικά

Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη για την ασφάλεια και την άμυνα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μπάρεντ Λέιτς.

Μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Σαρλ Μισέλ, τα ελληνοτουρκικά επιστρέφουν στην ατζέντα των "27", καθώς αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις σχετικά με την έναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

{https://twitter.com/BarendLeyts/status/1357016589107945473?s=20}

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωση από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας,, Χουλουσί Ακάρ, από το Βερολίνο, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

Ο Ακάρ τόνισε πως «περιμένει τους Έλληνες γείτονές της στην Άγκυρα, για να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης».

«Διατηρώντας έναν διάλογο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, ελπίζουμε να βρούμε ειρηνικές λύσεις. Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της διαδικασίας. Θέλουμε ο καθένας να γνωρίζει ότι είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην επίλυση αυτών των προβλημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ακάρ.



via Ειδήσεις https://ift.tt/36Cyguk
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη