ΗΠΑ: «Ακραίο ανταγωνισμό» με την Κίνα θέλει ο Τζο Μπάιντεν

intime

Ο Τζο Μπάιντεν δηλώνει ότι θέλει έναν «ακραίο ανταγωνισμό» με την Κίνα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθαρίζει όμως ότι αυτό δεν σημαίνει πως θέλει και σύγκρουση με την ασιατική υπερδύναμη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε σήμερα ότι η αντιπαλότητα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας πιθανόν να πάρει τη μορφή ενός «ακραίου ανταγωνισμού», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θέλει να αποφύγει μια «σύγκρουση» μεταξύ των δύο πρώτων παγκοσμίων δυνάμεων, σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης -- που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή και θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή-- ότι δεν έχει ακόμη μιλήσει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ομόλογός του "δεν είχε κανένα λόγο να μην του τηλεφωνήσει".

«Είναι πολύ σκληρό. Αυτός δεν έχει, και δεν το λέω ως κριτική, είναι ακριβώς η πραγματικότητα, δεν έχει ίχνος δημοκρατίας μέσα του», πρόσθεσε ο Τζον Μπάιντεν, σύμφωνα με αποσπάσματα που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕvia Ειδήσεις https://ift.tt/2N5J5OE
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.