Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, τι λέει στην επιστολή του

intime

Παραίτηση υπέβαλε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλήτισμού, Λίνα Μενδώνη. Η υπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στην εβδομάδα η κυρία Μενδώνη είχε διαψεύσει την παραίτηση για τότε του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ενώ είχε κάνει και λόγο για «ανθρωποφαγία» από μεριάς της Έλενας Ακρίτα.

Σήμερα, Σάββατο, ο κύριος Λιγνάδης απέστειλε την παρακάτω επιστολή και η υπουργός την αποδέχθηκε.

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το π΄ρωτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωση μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτηση μου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοουμένων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπο μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.»

Ακολουθεί και ολόκληρη η επιστολή:

{https://twitter.com/cultureGR/status/1358121173515718657}



via Ειδήσεις https://ift.tt/3jnwPp1
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη