Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρημες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα (pics)

φωτογραφίες Αθήνας intime

Όπως ανακοινώθηκε χθές Παρασκευή, στην τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη βρίσκονται με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18.00 το απόγευμα. Οι εικόνες που ακολουθούν, δεν θυμίζουν καθόλου τη ζωντάνια των δύο πόλεων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Θεσσαλονίκη

Το πρώτο απόγευμα του Σαββάτου με τα νέα μέτρα να γίνονται ακόμη αυστηρότερα, είναι το σημερινό, και το κέντρο της Θεσσαλονίκης, κυριολεκτικά, ερήμωσε.

ΘΕΣΣ1

Μετά τις 18:00, το πάντα θορυβώδες και πολύβουο κέντρο της πόλης άδειασε από πεζούς και αυτοκίνητα όπως μεταδίδει το thesstoday. Η απαγόρευση κυκλοφορίας κράτησε σπίτι τους περισσότερους Θεσσαλονικείς σπίτι, ενώ κάποιοι ακόμη φαίνεται να απολαμβάνουν την βόλτα τους, κυρίως στην παραλιακή, χωρίς όμως να παρατηρούνται εικόνες συνωστισμού.

ΘΕΣΣ2

Από την άλλη, η παρουσία της αστυνομίας είναι αισθητή, καθώς κυκλοφορεί σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης.

ΘΕΣΣ3

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική

Από τις 18.00μ.μ του Σαββάτου έρημώνει και η Αθήνα. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες πολύ λίγοι πολίτες βρίσκονται στον δρόμο καθώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθές, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου απαγορεύουν στην πρωτεύουσα τις μετακινήσεις από τις 18.00μ.μ έως τις 5.00π.μ για τα Σαββατοκύριακα.

ΑΘΗΝΑ2

Εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα είναι μόνο λόγοι υγείας και εργασίας. Δηλαδή όσοι είναι απόλυτη ανάγκη να μεταβούν η να μεταφέρουν άτομο για λόγους υγείας θα μπορέσουν αλλά πάντοτε με τη χρήση του αντίστηχου SMS στο 13033. Για όσους εργάζονται δεν χρειάζεται SMS αλλά η απαραίτητη βεβαίωση κίνησης που αποδεικνύει το ωράριο εργασίας του εργαζομένου.

ΑΘΗΝΑ3

Σημειώνεται ακόμη πως επιτρέπεται και η βόλτα κατοικιδίου ζώου πάλι με τον αντίστοιχο κωδικό, αλλά πάντοτε σε κοντινή απόσταση από την οικία.

Υπενθυμίζονται οι κωδικοί SMS στο 13033

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Οπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτίες μετακίνησης:

  • (1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία

  • (2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

  • (3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

  • (4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

  • (5) Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

  • (6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου/ ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.


via Ειδήσεις https://ift.tt/39V5OpR
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη