Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ

intime

Υπό έλεγχο, τέθηκε λίγο μετά τις 3 το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, η οποία δημιούργησε μπλακ αουτ σε μεγάλο μέρος της Αττικής και άλλες περιοχές.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν δύο ειδικά πυροσβεστικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ. Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή.

Εξ αιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής οι Πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 18 περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες στις περιοχές: Καλλιθέα, Καισαριανή, Κεραμικός, Πετράλωνα, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Κορυδαλλός.

Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ, ένα βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου, είναι η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας το ΚΥΤ.

Όπως δήλωσε σήμερα (08.02.2021) εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στον ΣΚΑΪ «υπήρξε πυρκαγιά σε μετασχηματιστή της εγκατάστασης. Συμμετείχαν πολλές δυνάμεις, καθώς εξελίχθηκε σε δύσκολη πυρκαγιά. Δεν υπήρξε κάποιος που να κινδύνευσε. Οι ζημιές φαίνεται να είναι μεγάλες. Για τα αίτια της πυρκαγιάς γίνεται έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3aGZjGh
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη