«Παγωμένες» λόγω πανδημίας χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων

«Παγωμένες» λόγω πανδημίας χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων

Ακόμα και μήνες χρειάζεται να περιμένει κανείς για να ολοκληρώσει μια μεταβίβαση ακινήτου, μια γονική παροχή ή και μια αποδοχή κληρονομιάς καθώς εκτός από την παγιωμένη γραφειοκρατία, έχουν δημιουργήσει «έμφραγμα» σε υπηρεσίες όπως τα υποθηκοφυλάκεια ή τα κτηματολογικά γραφεία, κυρίως δε όσα δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Ποταμιάνο, πρόεδρο του συλλόγου Μεσιτών Αθηνών - Αττικής, το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις επειδή στα υποθηκοφυλάκεια η διαδικασία γίνεται πλέον μόνο έπειτα από αρκετές εβδομάδες ή μήνες.

Ακομα και η ίδια η διαδικασία για να εξασφαλίσεις κανείς ραντεβού είναι προβληματική, μιας και η σχετική πλατφόρμα κλείνει σχεδόν με το που ανοίγει κάθε πρωί.

Λόγω της υψηλής ζήτησης συμπληρώνονται άμεσα οι διαθέσιμες ημέρες και ώρες. Εν τω μεταξύ όπως σημειώνει ο Ποταμιάνος, αυτές τις ημέρες δεν επιτρέπονται ούτε καν τα ραντεβού, καθώς οι υπηρεσίες του κτηματολογίου και τα υποθηκοφυλάκεια είναι εντελώς κλειστά.

Ως εκ τούτου, χιλιάδες συναλλαγές ακινήτων παραμένουν μετέωρες. Στελέχη από το Κτηματολόγιο, σύμφωνα με την Καθημερινή, σημειώνουν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα υποθηκοφυλάκεια τα οποία δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο κτηματολόγιο.

Συγκεκριμένα αναφέρουν, «κάθε υποθηκοφυλάκειο που εντάσσεται και μετατρέπεται σε κτηματολογικό γραφείο της «Κτηματολόγιο» έχει ολοκληρώσει ταυτόχρονα και τη διαδικασία ψηφιοποίησης που προβλέπεται, ώστε να μπορεί να προσφέρει με ψηφιακό τρόπο και με μηδενικές καθυστερήσεις.

Οπου χρειάζεται ραντεβού όντως υπάρχουν ζητήματα την περίοδο αυτή και ό λόγος είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις που έχουν δεσμευτεί ώρες για κατ ιδίαν συνάντηση ο ενδιαφερόμενος τελικά δεν προσέρχεται για διάφορους λόγους.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2NFSJby
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη