Κορονοϊός: Δύο δωρεάν τεστ το μήνα για τους εργαζόμενους

ΙΝΤΙΜΕ

Δύο δωρεάν τεστ κορονοϊού το μήνα θα μπορούν να κάνουν στο εξής οι εργαζόμενοι όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα https://ift.tt/3jGIv6i στην οποία οι εργοδότες θα δηλώνουν τους εργαζόμενους που θέλουν να κάνουν τεστ. Για ποιες επιχειρήσεις ισχύει η δυνατότητα αυτή. 

Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η ειδική πλατφόρμα υποβολής δήλωσης https://ift.tt/3jGIv6i όπου οι εργοδότες σε επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζομένους τους και εφόσον αυτοί το επιθυμούν να δηλώνουν την πρόθεσή τους να κάνουν rapid test μέχρι και 2 φορές τον μήνα. Το κόστος των τεστ θα καλύπτεται από το κράτος.

Έτσι, οι ενεργοί εργαζόμενοι όπως τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα και να κάνουν δύο τεστ κορονοϊού κάθε μήνα.

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr (ergasiatesting.gov.gr). Στην πλατφόρμα οι εργοδότες με επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 20 άτομα θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζομένους τους και εάν εκείνοι το επιθυμούν κάνουν αίτηση για τα δύο τεστ που δικαιούνται τον μήνα.

Το κόστος των τεστ δεν θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους καθώς θα καλύπτεται από το κράτος. Ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να πάρει άδεια 3 ωρών εντός ωραρίου εργασίας για να κάνει τεστ για τον κορονοϊό.



via Ειδήσεις https://ift.tt/37aAtxE
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη