Εξαδάκτυλος: «Να κλείσουν τα σχολεία τώρα» - Τι είπε για τη βρετανική μετάλλαξη

Εξαδάκτυλος: «Να κλείσουν τα σχολεία τώρα» - Τι είπε για τη βρετανική μετάλλαξη

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Μega το απόγευμα της Τετάρτης, τόνισε ότι είναι «θέμα χρόνου η επικράτηση του βρετανικού στελέχους κορονοϊού».

Παράλληλα, σημείωσε πως «αν μεταδίδεται 50% ταχύτερα, θα μας υποχρεώνει να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα οι οποίες θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές. Δεν θα έχουμε τα περιθώρια των ημερών που είχαμε μέχρι τώρα».

Ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως είναι σαφές ότι οι δραστηριότητες που ξεκίνησαν από τις 11/1/21 και μετά άφησαν αποτύπωμα, κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.  «Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της α' βάθμιας εκπαίδευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, τόνισε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε τα μέσα Φλεβάρη για να ληφθούν μέτρα. «Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Πρέπει να κλείσουν τα σχολεία τώρα και μάλιστα ακόμα και τα δημοτικά», τόνισε. 

«Το διάστημα από 14/12/20 έως 02/01/21, το click away σε συνδυασμό με κομμωτήρια, κυνήγι και ψάρεμα απέδειξαν ότι δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας. Αυτές οι κατηγορίες μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν», συμπλήρωσε.

Τέλος, χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν εμβολιάζονται υγειονομικοί, ενώ διαχειριζόμαστε τη μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός νοσοκομείων, όπου αναζητούν αγωνιωδώς τρόπο για να εμβολιαστούν. «Δεν μπορώ να δικαιολογήσω υγειονομικό ο οποίος δεν θα επιδιώξει να εμβολιαστεί σε αυτή τη φάση».via Ειδήσεις https://ift.tt/2MmMCIH
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.