Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Έχουμε τοποθετηθεί υπέρ του εμβολιασμού» - Τι είπε για τη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Έχουμε τοποθετηθεί υπέρ του εμβολιασμού» - Τι είπε για τη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα

Για την δήλωση που έκανε σχετικά με το εμβόλιο και το περιστατικό της νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα που εμφάνισε νευρολογικό πρόβλημα μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός. Ο κ. Γιαννακός μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η επίσημη τοποθέτηση τόσο της ομοσπονδίας εργαζομένων όσο και των ιατρών του νοσοκομείου όπου συνέβη το περιστατικό είναι ότι δεν αποκλείεται η επιπλοκή στην υγεία της 40χρονης νοσηλεύτριας να συνδέεται με εμβολιασμό.

Πιο συγκεκριμένα όπως είπε «μιλάμε για μία 40χρονη συνάδελφο η οποία δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα στην υγεία της, ήταν 17 χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή στην Πνευμονολογική κλινική» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να πούμε ότι η ομοσπονδία, εμείς, και προσωπικά έχουμε τοποθετηθεί υπέρ του εμβολιασμού. Εγώ έχω κάνει και τις δύο δόσεις, είμαι απολύτως καλά και 50 χιλιάδες υγειονομικοί, εκτός από τη συνάδελφο, και 400 χιλιάδες Έλληνες επίσης». Αναφορικά με την δήλωση που του αποδίδεται ότι «δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα υγείας πριν, είναι καθαρά επιπλοκή του εμβολίου» ο κ. Γιαννάκος είπε ότι «η επίσημη άποψη του νοσοκομείου, εχθές εκφράστηκε από γιατρούς, ο πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου είπε ότι δεν μπορούμε ν αποκλείσουμε ότι μπορεί να συνδέεται και με αυτό».

Σε δηλώσεις του σε άλλο τηλεοπτικό κανάλι ο κ. Γιαννακός ανέφερε ωστόσο ότι αν δεν συνδεθεί το περιστατικό με το εμβόλιο η γυναίκα δεν θα πάρει αποζημίωση.

Διαψεύδει τον Γιαννάκο ο Βασιλακόπουλος

Σε παρέμβασή του ο καθηγητής Πνευμολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αφού αρχικά διέψευσε τον κ. Γιαννάκο σχετικά με την επίμαχη δήλωση, επισήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 150 εκ. δόσεις του εμβολίου παγκοσμίως και αυτή η επιπλοκή δεν έχει αναφερθεί ποτέ. Μάλιστα, όπως ανέφερε το κέντρο ελέγχου νοσημάτων στις ΗΠΑ (CDC) έχει δώσει ειδική οδηγία να εμβολιάζονται άνθρωποι που έχουν νοσήσει από το σύνδρομο Guillain-Barré καθώς εμφανίζουν αυξημένες πιθανότητες αν κολλήσουν κορονοϊό να νοσήσουν ξανά.

Ο κ. Βασιλακόπουλος επίσης ανέφερε ότι το νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν διαθέτει νευρολογική κλινική και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να γίνει διάγνωση και άρα είναι αμφισβητήσιμη. «Πριν περιγράψουμε μία τόσο σπάνια επιπλοκή στα κανάλια πρέπει να ακολουθηθεί η σωστή επιστημονική διαδικασία να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό από ειδικούς κοκ.» είπε χαρακτηριστικά.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2Za7nKj
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη