Νέο «όπλο» κατά της ψωριασικής αρθρίτιδας και της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας έλαβε ευρωπαϊκό «πράσινο φως»

PEXELS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για τη θεραπεία της ψωριασικής αρθρίτιδας και η αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας, το upadacitinib της AbbVie, μια θεραπεία σε μορφή χαπιού, που λαμβάνεται μια φορά ημερησίως. Ωστόσο, οι ασθενείς στη χώρα μας θα χρειαστεί να περιμένουν περισσότερο από 1 χρόνο για να το λάβουν.

Ένα σημαντικό "όπλο" στη διαχείριση δύο σοβαρών ρευματικών νοσημάτων, την ψωριασική αρθρίτιδα και την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, θα μπορούν να έχουν στη διάθεση τους γιατροί και ασθενείς.

Ο λόγος για το upadacitinib (15 mg) της AbbVie, το οποίο έλαβε πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτές τις δύο ενδείξεις.

Ωστόσο, ζητούμενο παραμένει πότε θα έχουν πρόσβαση στη θεραπεία οι ασθενείς στη χώρα μας, καθώς συνεχίζουν να υφίστανται σημαντικές καθυστερήσεις, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται τον τελευταίο χρόνο, για επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης τους.

Το φάρμακο, αποτελεί τον πρώτο από του στόματος, άπαξ ημερησίως χορηγούμενο, εκλεκτικό και αναστρέψιμο αναστολέα JAK (κινάση Janus) που είναι εγκεκριμένος για τρεις ενδείξεις για τη θεραπεία ρευματικών παθήσεων ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση: ρευματοειδή αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα και αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα.

Εκτιμάται όμως ότι θα χρειαστεί ένα με ενάμιση χρόνο για να φθάσει στους ασθενείς στην Ελλάδα, λόγω των δυσκολιών που συνεχίζουν να προκύπτουν στην αξιολόγηση και διαπραγμάτευση νέων θεραπειών.

Ψωριασική Αρθρίτιδα και Αγκυλοποιητική Σπονδυλίτιδα



via Ειδήσεις https://ift.tt/3pIeOnw
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη