Τέλος χρόνου για ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και τέλη κυκλοφορίας

Τέλος χρόνου για ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και τέλη κυκλοφορίας

Στο τέλος της εβδομάδας λήγει η προθεσμία για να πληρωθεί η όγδοη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, η 6η και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας.

Τέλη Κυκλοφορίας

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες οχημάτων, ώστε να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας ή να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας MyCar για να μην χρεωθούν με υπέρογκα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία.

ΕΝΦΙΑ

Η 6η δόση του φόρου ακινήτων θα πρέπει να πληρωθεί επίσης μέχρι την Παρασκευή. Ειδικότερα ο βεβαιωμένος φόρος που αφορά την τελευταία δόση ανέρχεται σε 420 εκατ. ευρώ, από τα περίπου 2,5 δισ. ευρώ που είναι οι συνολικές βεβαιωμένες οφειλές του ΕΝΦΙΑ. Το ποσό αυτό μειώνεται κατά 576 εκατ. ευρώ εξαιτίας των απαλλαγών αλλά και των εκπτώσεων που δικαιούνται χιλιάδες φορολογούμενοι. Από τους 6.264.235 φορολογούμενους οι 4,8 εκατομμύρια έχουν επιλέξει να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε 6 μηνιαίες δόσεις.

Φόρος εισοδήματος

Την τελευταία από τις 8 συνολικά δόσεις του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να πληρώσουν 3.261.203 φορολογούμενοι. Το ύψος της δόσης ανέρχεται στα 453 εκατ. ευρώ με τον συνολικό φόρο εισοδήματος να ανέρχεται στα 3,26 δισ. ευρώ. Αρκετοί πάντως είναι εκείνοι που έχουν προχωρήσει στη ρύθμιση της οφειλής σε περισσότερες από τις 8 δόσεις.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3kfQ303
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη