«Δεν υπάρχει μαγική λύση», τι λέει ο πρύτανης ΕΚΠΑ

intime

Ο κύριος Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης ΕΚΠΑ, μίλησε για τις σκέψεις που γίνονται προς αυστηρό lockdown καθώς τα κρούσματα κορονοϊού έφτασαν ξανά σε τετραψήφια νούμερα ενώ ταυτόχρονα σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου «Σωτηρία» αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών Covid 19.

Σε ρυθμούς Δεκεμβρίου επιστρέφει ο κορονoϊός με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε πισωγύρισμα. Δεν απέκλεισε την πιθανότητα ολικού lockdown, ο κύριος Δημόπουλος, όμως ξεκαθάρισε πως αυτό το ενδεχόμενο θα αποφασιστεί από την επιτροπή.

Είπε βέβαια πως το θετικό μέχρι στιγμής είναι πως τα εμβόλια φαίνεται να είναι αποτελεσματικά προς τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, μιλώντας στον MEGA. Ακόμη, όπως έχει αναφέρει πολλές φορές και η κυρία Αθηνά Λινού, μίλησε για την μεγάλη σημασία των περισσότερων τεστ κορονοϊού.

Οι σκέψεις για αυστηρό lockdown

Ανησυχία στην κυβέρνηση και τους ειδικούς έχει έρθει μαζί με την αύξηση των κρουσμάτων και έτσι δεν αποκλείονται σκληρότερα μέτρα αλλά ούτε κι ένα ολικό lockdown.

«Είναι κάτι που θα αποφασιστεί από την αρμόδια επιτροπή αφού συνυπολογιστούν πολλοί παράγοντες».

Καθώς το όπλο μας αυτή τη στιγμή και αντίδοτο στην καραντίνα είναι τα εμβόλια, ο κύριος Δημόπουλος είπε «Είναι σημαντικό να υπάρχει ευαισθητοποίηση του κόσμου».

Αναφορικά με τα σχολεία, είπε «Η προσπάθεια όλων είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, με την έννοια ότι η συμβολή τους στις διακυμάνσεις της πανδημίας δεν είναι σημαντική».
Δέιχνοντας έτσι για ακόμη μία φορά πως η παιδεία είναι προτεραιότητα των επιδημιολόγων, όπως και της κυβέρνησης.

Αυξάνονται οι εισαγωγές κορονoϊού στα νοσοκομεία

Μαζί με την αύξηση των κρουσμάτων, έχει ακολουθήσει και αύξηση στις εισαγωγές των νοσοκομείων. Όπως είπε ο νοσηλευτής του «Σωτηρία», Νίκος Παπανδρέου «Είμαστε σε μια κατάσταση ετοιμότητας όπως και στην προηγουμένη περίοδο της πανδημίας», καθώς οι εισαγωγές είναι περισσότερες στο νοσοκομείο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cA03iS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη