Λιβάνιος: Προβοκατόρικο το χαρτί της ΕΡΤ για την Ικαρία

ΙΝΤΙΜΕ

"Κάποιος ανόητος, κακόβουλος, προβοκάτορας το κόλλησε και κάποιος καλοθελητής το έβγαλε φωτογραφία", υποστήριξε ο Θεόδωρος Λιβάνιος στη Βουλή , σχολιάζοντας το χαρτί που φέρεται να αναρτήθηκε σε πίνακα ανακοινώσεων της ΕΡΤ με εντολή «να θαφτεί το θέμα» της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως δεν κάνει "σοβαρή αντιπολίτευση" καθώς "ζητά από την κυβέρνηση να απολογηθεί για ένα ανώνυμο χαρτί το οποίο στην πράξη δεν ίσχυσε".

Ο κ. Λιβάνιος ισχυρίστηκε πως η σημερινή δημόσια τηλεόραση ειναι "εντελώς διαφορετική" και πως επί ΣΥΡΙΖΑ "ποτέ δεν θα έπαιζε" η είδηση. Τόνισε δε ότι η υπόθεση της Ικαρίας έπαιξε σε όλα τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ το Σάββατο και την Κυριακή γεγονός που διαψεύδει στην πράξη την δήθεν – όπως είπε – εντολή για να «θαφτεί» το θέμα.
Την ίδια ωρα, απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγάνδη σχολίασε χαρακτηριστικά: «δεν σας άκουσα να λέτε κουβέντα και για τον άλλο που τον είχατε δίπλα σας στα υπουργικά έδρανα» εννοώντας τον Παύλο Χαϊκάλη.

Επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τις «άνωθεν εντολές» στην ΕΡΤ, με την Νατάσα Γκαρά να διερωτάται ποιος έγραψε το ραβασάκι της λογοκρισίας και τον Παύλο Πολάκη να μιλά για πρακτικές ΥΕΝΕΔ, επισημαίνοντας πως "το χτύπημα ήταν θανατηφόρο όσο και να προσπαθήσατε να κρύψετε το τραπέζωμα".

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι «η ντιρεκτίβα της συγκάλυψης δεν έλεγε να μην παίξουν πλάνα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία αλλά να μην παίξουν πλάνα από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην βεράντα Στεφανάδη. Τέτοια πλάνα λοιπόν δεν έπαιξαν κάτι που αποδεικνύει πως η διοικητική ιεραρχία της ΕΡΤ φρόντισε το φιρμάνι να εφαρμοστεί πλήρως.

Συνέχιζαν δε λέγοντας ότι «Πλάνα του ΠΘ από το κορωνογλέντι δεν είχαμε ούτε το Σάββατο, ούτε και την Κυριακή. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες που έχουν γίνει για αυτές τις πρακτικές που παραπέμπουν σε εποχές ΥΕΝΕΔ"



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rvzAr0
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη