Εξαδάκτυλος: «Ενδεχομένως να ήταν βιαστική κίνηση το άνοιγμα των σχολείων, μπορεί να ξανά κλείσουν»

Εξαδάκτυλος: «Ενδεχομένως να ήταν βιαστική κίνηση το άνοιγμα των σχολείων, μπορεί να ξανά κλείσουν»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον «ΣΚΑΙ», σημείωσε ότι υπάρχει πιθανότητα τα σχολεία να ξανακλείσουν, ενώ παράλληλα τόνισε πώς το άνοιγμα τους μπορεί τελικά να ήταν και βιαστική κίνηση.

Αρχικά ο κ. Εξαδάκτυλος, μίλησε για την απόφαση της κυβέρνηση να ανοίξουν σήμερα τα Γυμνάσια (και τα Λύκεια στις «κίτρινες» περιοχές), και επεσήμανε ότι ενδεχομένως να ήταν βιαστική κίνηση, ενώ σημείωσε ότι είναι πιθανό να κλείσουν και πάλι τα σχολεία.

Τα άνοιγμα των δημοτικών αύξησε τα κρούσματα

«Το άνοιγμα των Δημοτικών επηρέασε την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, καθώς από τις 25 Ιανουαρίου και έπειτα, καταγράφεται ανοδική πορεία.», επεσήμανε ο ΠΙΣ.

Ο ίδιος απάντησε και στο γιατί δεν έμειναν κλειστά τα σχολεία, λέγοντας ότι εάν δεν άνοιγαν τη δεδομένη στιγμή, «θα τα κρατούσαμε για πάντα κλειστά».

Παράλληλα σημείωσε πώς είναι θετικό το ότι ο Ιανουάριος πέρασε και «δεν τον έχουμε μπροστά μας», σημειώνοντας πάντως ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εφαρμογής νέων αυστηρότερων μέτρων lockdown.

Πιθανό ένα νέο ολικό lockdown

Η τελευταία αύξηση των κρουσμάτων και η εμφάνιση των μεταλλάξεων στη χώρα έχουν επαναφέρει στο «τραπέζι» τo σενάριο ενός ολικού lockdown.

Τι συμβαίνει με τις μεταλλάξεις

Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και το κρούσμα του νοτιοαφρικανικού στελέχους που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι οι ανησυχίες σχετίζονται με το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές.

Αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Για το εάν επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ο ίδιος επεσήμανε ότι τα εμβόλια καλύπτουν τη βρετανική μετάλλαξη, ενώ για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη υπάρχει μικρότερη κάλυψη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επαρκή στοιχεία μέχρι στιγμής.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rnmnkf
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη