Ο Γιάννης Στρωματιάς για την συνδρομή του Δήμου Λαμιέων στον εκχιονισμό της Αθήνας

Μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας αλλά και τις τελευταίες ημέρες λόγω των καιρικών φαινομένων, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον αγαπητό Δήμαρχο Αθηναίων και πρώην Περιφερειάρχη μας ότι ο Δήμος μας συνέδραμε στον εκχιονισμό της Πρωτεύουσας αλλά και κάποιου άλλου Δήμου της Αττικής με μηχανήματα και προσωπικό.

Το γεγονός αυτό, το οποίο έθεσε με έντονο τρόπο στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώην Δήμαρχος, δεν θα ήταν και "προς θάνατο", αν ακολουθούνταν μια διαδικασία άμεση και πιθανόν ολίγων λεπτών της ώρας, προκειμένου πολιτικά τουλάχιστον να ήταν δόκιμο.

Δηλαδή ο κ. Δημαρχος πριν αποφασίσει μόνος του, κατά το πασίγνωστο Δημαρχοκεντρικό σύστημα, να απαντήσει θετικά στην αιτηθείσα συνδρομή, να επικοινωνήσει τουλάχιστον με τους επικεφαλής όλης της αντιπολίτευσης, αν όχι να συγκαλέσει κατεπείγουσα διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και να λάβει την σχετική έγκριση, προς αποφυγήν δυσάρεστων πολιτικών ή καμία φορά και άλλων δυσμενών  εξελίξεων....

Η  δήλωση του Δημάρχου περί νομιμότητας της συνδρομής αυτής και η προσωπική ευθύνη που ανέλαβε για την παραπάνω ενέργεια, δεν αίρει σε καμία περίπτωση το πολιτικό και "ηθικό" παράδοξο  και συνακόλουθα την βαρύτατη πολιτική ευθύνη του....

Έστω και σε κατεπείγουσες περιπτώσεις υπάρχει τρόπος, όταν κάποιος διακατέχεται από πραγματική συναινετική διάθεση σύμφωνα και με τις διακηρύξεις του, οι πολύ σοβαρές αυτές αποφάσεις να λαμβάνονται με την πρέπουσα πολιτική και βεβαίως θεσμική διαδικασία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Α' ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

"ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ"

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη