H Europol προειδοποιεί για την πώληση πλαστών πιστοποιητικών αρνητικών τεστ κορονοϊού

H Europol προειδοποιεί για την πώληση πλαστών πιστοποιητικών αρνητικών τεστ κορονοϊού

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Europol, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών αρχών, πωλούνται πλαστά πιστοποιητικά αρνητικών τεστ κορονοϊού έξω από αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς αλλά και μέσω διαδικτύου σε όλη την Ευρώπη.

Έχουν ήδη αναφερθεί πολλές περιπτώσεις πώλησης ψευδών πιστοποιητικών τεστ COVID-19 που πωλούνται σε ταξιδιώτες:

  • Στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι της Γαλλίας πωλούνταν αρνητικά τεστ κορονοϊού σε επιβάτες από ομάδα ατόμων που «συνελήφθη»

  • Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι απατεώνες συνελήφθησαν να πουλάνε ψεύτικα έγγραφα COVID-19 για 100 GBP.

  • Τον Δεκέμβριο του 2020, η Ισπανική Αστυνομία συνέλαβε έναν απατεώνα για την πώληση ψευδών αποτελεσμάτων τεστ κορονοϊού με 40 ευρώ.

Πωλούνται τα πλαστά αποτελέσματα φθηνότερα από τα τεστ κορονοϊού

  • Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά πλαστογραφίας σε πολλές χώρες όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ολλανδία.
  • Στην Ολλανδία μάλιστα, όπου το πραγματικό τεστ στοιχίζει 150 ευρώ, οι τιμές στις οποίες πωλούνται τα πλαστά πιστοποιητικά είναι 50-60 ευρώ.

Σημειώνεται ότι 2 Δεκεμβρίου η Ίντερπολ, η παγκόσμια υπηρεσία συνεργασίας των αστυνομικών αρχών, είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να κυκλοφορήσουν στη μαύρη αγορά πλαστά ή κλεμμένα εμβόλια.

ΠΗΓΗ: Europol.europa.eu



via Ειδήσεις https://ift.tt/3j9QJDD
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη