Το σκληρό lockdown έβαλε... φρένο στην οικοδομική δραστηριότητα, πού σταματά η οικοδομή για 15 ημέρες

Το σκληρό lockdown έβαλε... φρένο στην οικοδομική δραστηριότητα, πού σταματά η οικοδομή για 15 ημέρες

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από σήμερα στις 06:00 στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Λασιθίου καθώς το επιδημιολογικό τους φορτίο θεωρήθηκε ιδιαίτερα αυξημένο και επικίνδυνο. Ανάμεσα στα μέτρα του πιο σκληρού lockdown, είναι και ο περιορισμός της οικοδομικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα μέτρα που τέθηκαν σε λειτουργία από τα ξημερώματα του Σαββάτου, είναι και η απαγόρευση της οικοδομικής δραστηριότητας για τις 15 επόμενες ημέρες.

«Με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Λασιθίου αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες».

Αναλυτικά τα μέτρα

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ. Όπως ανακοινώθηκε, τα καταστήματα θα είναι κλειστά, αυτό σημαίνει πως δεν θα ισχύει ούτε η μέθοδος του click away που παραμένει στην Αττική, δηλαδή η αγορά προϊόντων με προκαθορισμένο ραντεβού και παραλαβή από το πεζοδρόμιο.

  • Ανοιχτά παραμένουν τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

  • Για την εστίαση ισχύει take away που όμως δεν αποτελεί λόγο αυτοτελής μετακίνησης και delivery.

Επίσης θα υπάρχει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι και τις 05:00 τα ξημερώματα εκτός αν συντρέχουν οι εξής λόγοι

  • μετακίνηση προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,
  • μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία),
  • ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Επιπρόσθετα, τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, θα κλείσουν σε αυτές τις περιοχές και θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Όσον αφορά τη μετακίνηση εκτός αυτών των Δήμων ο Υπουργός ανακοίνωσε απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τις περιοχές αυτές.

Παράλληλα, αναστέλλονται η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.



via Ειδήσεις https://ift.tt/36NCxeS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη