Παράταση του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα προτείνει ο Σαρηγιάννης

skai

Αυτή τη στιγμή δείχνουν σταθεροποίηση τα κρούσματα, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη. Για να αποφύγουμε μία «βεντάλια» ίσως χρειάζεται να μείνουμε λίγο παραπάνω μέσα, είπε ο καθηγητής.

Θα έχουμε αποκλιμάκωση της πίεσης στην Αττική, ήδη από αύριο, όπως λέει ο καθηγητής, ενώ διευκρίνισε πως αυξάνονται οι εισαγωγές στις ΜΕΘ αλλά όχι και τα κρούσματα. Ταυτόχρονα η αποκλιμάκωση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε πως «Αυτή την στιγμή είμαστε σε ηπια αυξητική πορεία. Στην Αττική θα έχουμε αποκλιμάκωση από αύριο».

Μαζί με τα όσα είπε, υπογραμμίζει πως με τα στοιχεία που έχουμε θα πρότεινε μία παράταση για ακόμη μια εβδομάδα του lockdown, ώστε να είναι ασφαλής η διαχείρηση της κατάστασης μετά το άνοιγμα.

Τουλαχιστον για την Αττική, επισημαίνει πως θα πρέπει να μείνουμε παραπάνω μέσα, ξεκαθαρίζοντας πως Η τήρηση της καμπύλης προβλέπουμε ότι θα είναι παρόμοια με εκείνη του Νοεμβρίου». Συνέχισε ακόμη πως καθώς η εμβολιαστική διαδικασία προχοράει είμαστε πλέον στον «τελευταίο γύρο» της πανδημίας.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3djplT4
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη