Σήμερα οι ανακοινώσεις για καθολικό lockdown στην Αττική, συνεδριάζουν εκτάκτως οι λοιμωξιολόγοι

Σήμερα οι ανακοινώσεις για καθολικό lockdown στην Αττική, συνεδριάζουν εκτάκτως οι λοιμωξιολόγοι

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων η οποία συνεδριάζει σήμερα στις 15:00 για να αποφασίσει για νέα μέτρα στην Αττική.

O κύβος ερρίφθη και η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε επιβολή καθολικού lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική.

Στην σύσκεψη στο Μαξίμου που ολοκληρώθηκε λίγο πριν της 3 το μεσημέρι, συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό Υγείας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση για να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η επιτροπή θα συνεδριάσει και θα εισηγηθεί σήμερα τις αποφάσεις της για τα νέα μέτρα στην Αττική.

Σταμπουλίδης: Κανονικά θα λειτουργήσουν delivery και take away σε ενδεχόμενο lockdown

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα delivery, take away αλλά και οι λαϊκές αγορές σε ενδεχόμενο Lockdown στην Αττική, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Όπως και στα πρότυπα του Μαρτίου, θα λειτουργήσουν τα σούπερ μαρκετ, ηλεκτρονικά καταστήματα και με προϋποθέσεις τα καταστήματα οπτικών/βαρηκοΐας.

Πρόκειται για τυποποιημένες αποφάσεις, όπως τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης λέγοντας παράλληλα ότι είναι δύσκολο να κρατηθούν ισορροπίες αλλά μαζί με την δημόσια υγεία πρέπει να διαφυλαχθεί και η οικονομία.

Μιλώντας για την αναστάτωση που προκλήθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο αναφορικά με το take away από καταστήματα, ο κ. Σταμπουλίδης υπογράμμισε ότι τελικά επικράτησε και η λογική και δεν θεσπίστηκε ποτέ.

Επισήμανε ότι πάντοτε σέβονται πλήρως τις εισηγήσεις των ειδικών.

Τόνισε παράλληλα ότι είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση να προστατευθεί η υγεία και να προχωρήσει ο εμβολιασμός.

Μιλώντας για την αγορά και το λιανεμπόριο, εκτίμησε ότι το click away είναι ένα μέτρο που δεν έχει στην πραγματικότητα βοηθήσει τις επιχειρήσεις αφού από τις 10 αδυνατούν να λειτουργήσουν οι 8.via Ειδήσεις https://ift.tt/3tGeVT5
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.