Μόσιαλος: Το εμβόλιο της Pfizer κατά της βρετανικής μετάλλαξης είναι εξίσου αποτελεσματικό

φωτογραφία αρχείου

Τα καλά νέα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στη βρετανική παραλλαγή συνεχίζονται, με τα ποσοστά αυτού της Pfizer να είναι υψηλά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, έδειξε ότι το εμβόλιο της Pfizer αποδεικνύεται εξίσου αποτελεσματικό έναντι στην βρετανική παραλλαγή.

Η ανάρτηση Μόσιαλου:

«Η πρώτη αυτή ανάλυση (των ερευνητικών ομάδων των Prof Vinker & Dr. Yehuda του φορέα Leumit) συμπεριέλαβε 9000 δείγματα που ελήφθησαν από πολίτες που είχαν κολλήσει τον ιό από την έναρξη των εμβολιασμών στις 20 Δεκεμβρίου.

Ανάμεσά τους υπήρχαν και δείγματα από 800 εμβολιασθέντες και η ανάλυση έδειξε πως δεν υπήρξε διαφορά στην κατανομή όσων εμβολιάστηκαν και νόσησαν με βάση το στέλεχος.

Από τους 730.000 ασφαλισμένους στον φορέα Leumit, έχουν εμβολιαστεί 200.000 με την πρώτη δόση, για 153.000 από αυτούς έχουν περάσει 10 ημέρες από τότε που την έκαναν, και λίγοι περισσότεροι από 100.000 από αυτούς έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Πιο συγκεκριμένα νόσησαν 2300 άνθρωποι τις πρώτες 10 ημέρες μετά την πρώτη δόση, έως και σήμερα, όπως φαίνεται και στο γράφημα.

Ακόμα πιο σημαντικό βέβαια είναι – όπως ανέφερα- πως δεν υπήρξε ποσοτική διαφορά μεταξύ όσων κόλλησαν το αρχικό στέλεχος του ιού ή τη βρετανική παραλλαγή μετά τον εμβολιασμό.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα το εμβόλιο της Pfizer είναι εξίσου αποτελεσματικό έναντι στην βρετανική παραλλαγή».via Ειδήσεις https://ift.tt/2NUUfpU
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.