Η Pfizer/BionTech ανακοίνωσε 200 εκατ. επιπλέον εμβόλια στην ΕΕ

intime

Ανακοίνωση πως θα στείλει 200 εκατ. επιπλέον δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέδωσε σήμερα η Pfizer/Biontech.

H Pfizer και η BioNTech δήλωσαν την Τετάρτη ότι έχουν κλείσει μια συμφωνία για τον εφοδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ακόμα 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού.

Οι αμερικανικές και γερμανικές εταιρείες ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι οι δόσεις έρχονται σε συνέχεια των 300 εκατομμύρια δόσέων εμβολίου που είχαν αρχικά παραγγελθεί. Ας σημειωθεί ότι η εκτελεστική Επιτροπή της ΕΕ έχει τη δυνατότητα να ζητήσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις.

«Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη των εκστρατειών εμβολιασμού στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο με την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech ήταν το πρώτο από τα τρία που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής για χρήση στην ΕΕ, η οποία αντιμετωπίζει επικρίσεις για μια αργή έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού σε σύγκριση με χώρες όπως το Ισραήλ, η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τα άλλα δύο εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια είναι αυτό της Moderna και της AstraZeneca.

Διαβάστε πότε αναμένονται οι παραδόσεις στο news4health.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3s2Cjsc
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη