Τζανάκης: Κάτω από 1.000 κρούσματα στο τέλος Απριλίου - Τα ΜΜΜ πρώτη εστία υπερμετάδοσης

Τζανάκης: Κάτω από 1.000 κρούσματα στο τέλος Απριλίου - Τα ΜΜΜ πρώτη εστία υπερμετάδοσης

«Στα μέσα Απριλίου θα είμαστε ακόμα ψηλά, σε τετραψήφιο νούμερο, κάτω από 2.000 κρούσματα σίγουρα, γύρω στα 1.000-1.200 κρούσματα και από το τέλος Απριλίου ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια σαφή πτώση κάτω από 1.000 κρούσματα και ίσως μέσα στο Πάσχα θα είμαστε όπως ήμασταν και στις γιορτές των Χριστουγέννων», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεποστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Με την προϋπόθεση βέβαια ότι όλα θα εξελιχθούν κανονικά, οι εμβολιασμοί συνεχιστούν σε αυτό το ρυθμό ή αυξηθούν και δε θα υπάρξει κάποιος δυναμικός παράγοντας, όπως μια νέα μετάλλαξη.» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σε 10 μέρες στις ΜΕΘ θα νοσηλεύονται 710- 750 διασωληνωμένοι κι εκεί θα τερματίσει, καθώς η αποσυμπίεση των μονάδων είναι ακόμα πιο αργή από ότι όταν γεμίζουν.

Σε ό,τι αφορά στην Αθήνα, που όπως είπε δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, θα έχει αποκλιμακωθεί προς το τέλος Απριλίου. 

Ως βασικές εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, ο καθηγητής αναφέρθηκε πρωτίστως τα μέσα μαζικής μεταφοράς στα αστικά κέντρα, δεδομένου ότι τα μέτρα είναι δύσκολο να τηρηθούν, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την υπερσυγκέντρωση ατόμων οποιασδήποτε μορφής, όπως οι πορείες και τρίτον οι οικογένειες, όπου η μετάδοση είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί. 

 via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3cWRYmS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.