Χαμηλότερα από την Τρίτη τα κρούσματα σήμερα 10/3, πού αναμένεται να κινηθούν

Χαμηλότερα από την Τρίτη τα κρούσματα σήμερα 10/3, πού αναμένεται να κινηθούν

Λιγότερα από τα κρούσματα της Τρίτης θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News. Όπως φαίνεται, θα ξεπεράσουν τις 2.000 αλλά δεν θα κυμανθούν στα χθεσινά επίπεδα.

Περίπου στις 12:00 της Τετάρτης, δηλαδή τρεις ώρες πριν την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της κάθε ημέρας, τα κρούσματα ήταν λίγο πάνω από 1.700.

Θωμαΐδης για τις μετρήσεις λυμάτων: «Πολύ πιθανό να χρειαστούν μέτρα για έναν ακόμη μήνα»

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, εκτίμησε βάσει την τεράστια αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, ότι τα μέτρα δεν φαίνεται να «δουλεύουν» και πώς είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί σκληρό Lockdown για ακόμα ένα μήνα, αν θεωρήσουμε ότι τώρα βρισκόμαστε στην κορύφωση.

Στην επισήμανση ότι αυτή η εκτίμηση ανατρέπει τον σχεδιασμό για άνοιγμα δραστηριοτήτων, ο κ Θωμαΐδης είπε ότι είναι σωστό να υπάρχει σχεδιασμός και να εξετάζονται «έξυπνες» λύσεις και παρεμβάσεις καθώς η οικονομική κατάσταση είναι εύθραυστή, ωστόσο η υγειονομική κατάσταση είναι επιβαρυμένοι και όλοι ξέρουμε πόσο υποφέρουν οι ασθενείς αλλά και οι υγειονομικοί.

Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Βόλο

Ο καθηγητής τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα είναι αυξημένο και παρατηρείται αύξηση φορτίου στα λύματα σε τρεις μεγάλες πόλεις, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τον Βόλο. Μικρή αύξηση φορτίου παρατηρήθηκε και χθες στην Αττική.

«Δεν συζητάμε για ανοίγματα» - Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε συναθροίσεις της Τσικνοπέμπτης
«Χρειάζεται επαγρύπνηση δεν είναι η ώρα να συζητάμε για ανοίγματα και για άρση περιοριστικών μέτρων», σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης.

Εξήγησε ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται σε συναθροίσεις της Τσικνοπέμπτης, την κόπωση των πολιτών αλλά και τα μεταλλαγμένα στελέχη που έχουν αυξημένη μεταδοτικότητα και δίνουν πολύ μεγάλο ιικό φορτίο στους ανθρώπους που μολύνουν.

Επίσης, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για την ενδοοικογενειακή μετάδοση, λέγοντας ότι μικρότερες ηλικίες ασυμπτωματικές, διασπείρουν τον κορονοϊό σε μεγαλύτερα άτομα που στη συνέχεια νοσούν.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3qzEFO0
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη