Πόλη «φάντασμα» η Μαλεσίνα: 12 νεκροί, γέμισε κρούσματα το νοσοκομείο της Λαμίας


Η αδιαφορία των κατοίκων για τα μέτρα, ο γάμος με τους 230 καλεσμένους και ο συνωστισμός σε καφενεία και σπίτια έχει πολύ βαρύ απολογισμό - Στον Βόλο στέλνει πλέον τα κρούσματα το νοσοκομείο της Λαμίας

Ήταν απόγευμα Παρασκευής, στις 25 Φεβρουαρίου όταν στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έβαλε την περιοχή της Μαλεσίνας στο κόκκινο.

«Τα κρούσματα έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «από τα 17 φτάσαμε τα 82 και η κατάσταση στην Μαλεσίνα είναι ανησυχητική».

Μόνο που πλέον ήταν απλά πολύ αργά
για τον οικισμό των περίπου τεσσάρων χιλιάδων κατοίκων που βιώνει εδώ και ένα περίπου μήνα ένα χρονικό του τρόμου.

Η κατάσταση στην κωμόπολη είναι δραματική, με δεκάδες κρούσματα να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Λαμίας-πηγές κάνουν λόγο για τουλάχιστον πενήντα περιπτώσεις- ενώ θρηνεί δώδεκα νεκρούς μέχρι τώρα.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και η «αρχόντισσα της Μαλεσίνας» όπως την αποκαλούσαν, Ελένη Αδαμοπούλου, μια γυναίκα που είχε ταυτιστεί με την προσφορά και τον εθελοντισμό.

Η 69χρονη έσβησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, αφού δεν κατάφερε να νικήσει τον δολοφονικό ιό.

Ήταν πρόεδρος-στο παράρτημα Λοκρίδας-της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και ιδιαίτερα αγαπητή στους κατοίκους της περιοχής.

Μιας περιοχής που με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά φαίνεται να αγνόησε εντελώς την καραντίνα, πληρώνοντας πλέον βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές.

Δεν ήταν μόνο ο γάμος με τους 30 καλεσμένους μέσα στην εκκλησία και τους 200 απ’ έξω χωρίς να τηρούνται καν τα μέτρα ασφαλείας.

Ήταν πρωτίστως μια απόλυτη χαλάρωση στην καραντίνα με καφενεία γεμάτα όπου όποιος φόραγε μάσκα φέρεται να εισέπραττε τα συνήθη ειρωνικά σχόλια των υπόλοιπων θαμώνων.

Αυτών που στριμώχνονταν ο ένας δίπλα στον άλλο για να δουν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, να παίξουν χαρτιά και να πιουν το ούζο τους, σαν μην υπήρχε ο κορωνοϊός.

Ήταν οι ίδιοι που καλούσαν φίλους και συγγενείς για φαγητό στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει για τα καλά στον οικισμό.

Στα τελευταία θύματα συγκαταλέγονται πλέον και δύο νέοι άνδρες, ο ένας 38 ετών που μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είχε αποσωληνωθεί και νοσηλευόταν πλέον εκτός ΜΕΘ, αφού πήγαινε καλύτερα, ο οποίος έσβησε αφού η κατάστασή του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.

Ο δεύτερος ήταν μόλις 44 ετών και χωρίς υποκείμενο νόσημα, ενώ χθες τα νέα κρούσματα στην Φθιώτιδα ήταν 24, τα περισσότερα στην Στερεά Ελλάδα.

Η Μαλεσίνα είναι ίσως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί όταν οι άνθρωποι αγνοούν την καραντίνα και τα μέτρα προστασίας.

Ο γάμος με τους 230 καλεσμένους και ο άκρατος συνωστισμός στα καφενεία, χωρίς να φοράει σχεδόν κανείς μάσκα έστησαν το σκηνικό του τρόμου που καλά κρατεί εδώ και ημέρες στον οικισμό του Νομού Φθιώτιδας.

Εκεί όπου πλέον ο φόβος για το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα νοσήσει αλλά και οι δώδεκα θάνατοι έκανε τον κόσμο να φοβάται πλέον να κυκλοφορήσει έξω.

Τα καφενεία επιτέλους ερήμωσαν, την ίδια στιγμή που το Νοσοκομείο στην Λαμία έχει γεμίσει και στέλνει κρούσματα σε άλλα νοσοκομεία όπως στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Εκεί όπου νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση άλλοι τρεις ασθενείς από την Φθιώτιδα, ηλικίας από 68 έως 71 ετών, που προστέθηκαν εδώ και μέρες στην λίστα των κρουσμάτων.

Αυτά που προστέθηκαν σε μια λίστα που εδώ και τρεις εβδομάδες μεγαλώνει συνεχώς επειδή μια μεγάλη πλειοψηφία κατοίκων της Μαλεσίνας φέρεται να αγνόησε το προφανές.

Έτσι, «κατήργησε» την καραντίνα και τα μέτρα που ισχύουν για όλους, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου με δεκάδες κρούσματα και ζωές που χάθηκαν επειδή κάποιοι αποφάσισαν να λειτουργήσουν κάνοντας ότι ήθελαν.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη