Κικίλιας: «1,5 εκατ. εμβολιασμοί τον Απρίλιο», τι είπε για λιανεμπόριο και σχολεία

Κικίλιας: «1,5 εκατ. εμβολιασμοί τον Απρίλιο», τι είπε για λιανεμπόριο και σχολεία

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε πώς η εικόνα στα νοσοκομεία της Αττικής ήταν καλύτερη χθες και προχθές και ευχαρίστησε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό για την προσπάθεια τους, «έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας. Παράλληλα μίλησε και για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου.

Η αύξηση των εμβολιασμών και των τεστ για τον κορονοϊό, η βελτίωση του καιρού καθώς και η τεράστια μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί «και κράτησε όρθιο το ΕΣΥ», συνηγορούν ότι σε ένα χρονικό διάστημα θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Άνοιγμα σχολείων - λιανεμπορίου

Ο υπουργός Υγείας απάντησε στο αν θα ανοίξουν λιανεμπόριο και σχολεία στις επόμενες δύο εβδομάδες, και τόνισε πώς για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα κορονοϊού, ακόμα και αν αυτά κυμαίνονται σε υψηλούς αριθμούς, και μετά να ξεκινήσει η αποκλιμάκωση.

«Όπλο» το self test

Τα self tests είναι ένα επιπλέον εργαλείο σημείωσε ο υπουργός, και εξήγησε ότι όταν ξεκίνησε η «μάχη» με τον κορονοϊό, τα τεστ ήταν 800 την ημέρα και πλέον φτάνουν στα 55.000 με 60.000 τεστ.

«Η τεχνολογία δίνει ένα τρίτο βήμα, το self test και αυτό το όπλο θα το εκμεταλλευτούμε προς όφελος του πολίτη», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

1,5 εκατ. εμβολιασμοί τον Απρίλιο

Ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε πώς στόχος είναι να γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί, δηλαδή όσοι έγιναν συνολικά κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2021 καθώς αυξάνονται και οι ποσότητες των εμβολίων που θα φτάσουν στη χώρα μας.

Αναλυτικά θα φτάσουν στην Ελλάδα πάνω από 1,1 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer, πάνω από 450.000 της AstraZeneca, 100.000 της Moderna. Μετά την έγκριση του εμβολίου της Johnson&Johnson που είναι μονοδοσικό, θα φτάσουν στην Ελλάδα 70.800 εμβόλια της εταιρίας τον Απρίλιο, 3.000.000 τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.



via Ειδήσεις https://ift.tt/39lHRHr
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη