Αμαλία Ποντίκα: Το Επετειακό Πρόγραμμα του Δήμου Λαμιέων για το 1821 ξεδιπλώνει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος


H αντιδήμαρχος πολιτιστικών του Δήμου Λαμιέων Αμαλία Ποντίκα σχετικά με τους 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση:

Ο Δήμος Λαμιέων ανακοινώνει τη συμμετοχή του στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της Εθνικής Παλιγγενεσίας με μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.

Η φετινή επέτειος της Επανάστασης του 1821 συμπίπτει με την πανδημία του COVID 19 και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να της αποδώσουμε την γιορτινή χροιά που αρμόζει στο πιο σημαντικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας που οδήγησε και στη δημιουργία του ελληνικού κράτους.

Το μυαλό μας εστιάζει στις ανθρώπινες απώλειες και στην αγωνία που προκαλεί σε όλους μας η πανδημία όμως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να κρατηθούμε από κάποιες βεβαιότητες όπως άλλωστε έκαναν και οι ένδοξοι πρόγονοι μας.

Το Επετειακό Πρόγραμμα του Δήμου Λαμιέων για το 1821 ξεδιπλώνει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος που αποσκοπούν στη διάχυση της ιστορικής γνώσης στο ευρύ κοινό, τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ιστορικές διαδρομές και εκπαιδευτικά προγράμματα, τη διοργάνωση εικαστικών γεγονότων, την προβολή της λαογραφίας και της παράδοσης, τη δημιουργία καλλιτεχνικών εμπειριών με τη συνδρομή όλων των τεχνών σε κάθε γωνιά της πόλης μας προσδίδοντας ένα συλλογικό χαρακτήρα στον εορτασμό. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο link 

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη