-->

Εμβολιασμοί: Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού 65 έως 69 ετών

Εμβολιασμοί: Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού 65 έως 69 ετών

Στις 2 Απριλίου, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 65 - 69 ετών, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεομιστοκλέους.

Οι πολίτες ηλικίας 65-69 ετών θα μπορούν σύντομα να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Παράλληλα ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Astrazeneca και στα περιστατικά θρομβώσεων:

«Είναι ένα εμβόλιο που αυτού του τύπου οι αναφορές, για τα περιστατικά θρομβώσεων, κλονίζουν την εμπιστοστύνη. Ο ΕΜΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν από τις τυχόν παρενέργειες», είπε συγκεκριμένα και αναφέρθηκε σε 28 περιπτώσεις τέτοιου τύπου παρενεργειών σε σύνολο 17.000.000 δόσεων εμβολίων.

«Υπάρχει ένας βασικός μηχανισμός για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να τον διαγνώσουμε και να τον αναστείλουμε», συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί και νέες οδηγίες προς τους επαγγελματίες υγείας. Και συνέχισε: «Τα θρομβωτικά επεισόδια που σχετίζονται με το εμβόλιο της Astrazeneca δεν διαφέρουν από τα θρομβωτικά επεισόδια που παρατηρούνται στον γενικό πληθυσμό και δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να γίνει το εμβόλιο».

Επίσης, ενημέρωσε πως σήμερα έγιναν ήδη 26.000 εμβολιασμοί και συνολικά έχουν γίνει 1.630.000. Πιο συγκεκριμένα, 1.065.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση (ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 10,14%), ενώ 565.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Όταν υπάρχει κάποια δόση διαθέσιμη, η πλατφόρμα θα επιλέγει τον επόμενο στην λίστα αναμονής στον οποία θα πηγαίνει μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο σε ποιο εμβολιαστικό κέντρο θα πρέπει να μεταβεί ώστε να εμβολιαστεί.

Με αυτή τη διαδικασία, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται νωρίτερα από το προκαθορισμένο.

«Τρέχουμε πιλοτικό πρόγραμμα σε διάφορες περιοχές της χώρας και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το εφαρμόσουμε καθολικά τις επόμενες ημέρες», είπε και εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια που ο πολίτης κλείνει το ραντεβού του στην πλατφόρμα θα μπορεί να επιλέξει ο ίδιος αν θα μπει σε λίστα αναμονής. Για όσους έχουν κλείσει το ραντεβού σε ΚΕΠ, σε φαρμακεία είτε με άυλη συνταγογράφηση θα μπορούν μπαίνοντας στην πλατφόρμα και με το ΑΜΚΑ τους να κάνουν τη σχετική επιλογή και να μπουν στη λίστα αναμονής. Όταν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις στο εμβολιαστικό κέντρο, το σύστημα θα επιλέγει από τα εθελοντικά ραντεβού, ώστε να μπορούν οι πολίτες να εμβολιαστούν νωρίτερα. Θα λαμβάνουν sms στο κινητό τους τηλέφωνο με τα στοιχεία και θα μπορούν να το επιβεβαιώσουν ή όχι».

Επίσης, από την 1η Απριλίου ενεργοποιούνται όλα τα διαθέσιμα εμβολιαστικά κέντρα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rxFlUW
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->