Άρχισε η δίκη για τοv θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ

Άρχισε η δίκη για τοv θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ

Ο τότε αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, ηλικίας 45 ετών, με 19 χρόνια προϋπηρεσία στις τάξεις της αστυνομίας της Μινεάπολης, κατηγορείται για φόνο και ανθρωποκτονία από αμέλεια στη δίκη για το θάνατο του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόΐντ που ξεκίνησε σήμερα.

Σύμφωνα με τον Μπεν Κραμπ, δικηγόρο της οικογένειας Φλόΐντ, η δίκη αποτελεί ένα «δημοψήφισμα» για τη δικαιοσύνη στην Αμερική. «Σήμερα ξεκινά μια ιστορική δίκη, που θα αποτελέσει ένα δημοψήφισμα για τον δρόμο, τον οποίο έχει διανύσει η Αμερική στην αναζήτηση της ισότητας και της δικαιοσύνης για όλους», ανέφερε ο Καμπ, λίγο πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

«Θέλουμε να μάθουμε πού βρίσκεται η δικαιοσύνη, ολόκληρος ο κόσμος μας κοιτάζει», συμπλήρωσε, προτού γονατίσει μαζί με τους συγγενείς του θύματος για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, τον χρόνο κατά τον οποίο ο Ντέρεκ Σόβιν παρέμεινε με το γόνατό του πάνω στον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ, στις 25 Μαΐου του 2020, στη Μινεάπολη.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού «θα προσπαθήσει να σπιλώσει» τη μνήμη του θύματος, όμως τα «γεγονότα είναι απλά. Αυτό που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ ήταν η υπερβολική άσκηση υπέρμετρης βίας», τόνισε ο Μπεν Κραμπ, κατηγορώντας τον πρώην αστυνομικό ότι «βασάνισε» τον Φλόιντ.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3w7Cl55
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη