Προσεχείς εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821


Εβδομάδα εορτασμού 25ης Μαρτίου στη Λαμία

 

● Τετάρτη 24 Μαρτίου, ώρα 18:00 μ.μ., Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Συμεών.

 

Εορταστική ομιλία με θέμα: «Η Παναγία ως πρότυπο αληθινής ελευθερίας», από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Άγγελο Ανθόπουλο.

 

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση)

 

● Πέμπτη 25 Μαρτίου. ώρα 07:00 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερουργούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και χειροτονία Πρεσβυτέρου. Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τη συμπληρώσει διακοσίων ετών από της Ελληνικής Επαναστάσεως της 25ης Μαρτίου 1821. Πανηγυρική Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή. Εκφώνηση Πανηγυρικού Λόγου.

 

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση)

 

          Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στο κενοτάφιο του Εθνομάρτυρα Αγωνιστή Αθανασίου Διάκου στην πόλη της Λαμίας, όπου θα υποκλίνει γόνυ σεβασμού και θα τελέσει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατόπιν θα αποτίσει φόρο τιμής στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία της Λαμίας.

 

● Πέμπτη 25 Μαρτίου, ώρα 18:00 μ.μ., Διαδικτυακή εορταστική μουσική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία από τους καθηγητές και μαθητές του Ωδείου της Μητροπόλεώς μας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ». Χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Δήμαρχος Λαμιεών κ. Ευθύμιος Καραΐσκος από τον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών από το κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου.

 

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση)

 

● Κυριακή 28 Μαρτίου, ώρα 18:00 μ.μ., Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και ομιλία από τον διακεκριμένο Αγιορείτη Ιερομόναχο π. Αρτέμιο Γρηγοριάτη με θέμα: «Το κίνημα των Κολλυβάδων».

 

(ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση)

 

● Τρίτη 30 Μαρτίου, ώρα 18:00 π.μ.,  Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμίας. Εορταστική Εκδήλωση, με θέμα: « Η Ιερατική Εκπαίδευση στα χρόνια της Τουρκοκρατίας», η οποία εντάσσεται και στο πλαίσιο εορτασμού της εβδομάδος των Ιερατικών Κλήσεων, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

 

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη