Η Ζέττα Μακρή σε τελετή βράβευσης μαθητών από το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στο πλαίσιο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020»

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη διαδικτυακή τελετή βράβευσης μαθητριών και μαθητών για τη συμμετοχή και διάκρισή τους σε δυο διαγωνισμούς, που διοργάνωσε το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», στο πλαίσιο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020».

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε θερμά την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την πρόσκληση και για την ευκαιρία, να συγχαρεί άμεσα όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία, που μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες, που έχει επιβάλλει η πανδημία, δεν πτοούνται αλλά δραστηριοποιούνται και υποστηρίζουν αξιόλογες εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις.  

Η Υφυπουργός Παιδείας απευθύνθηκε με συγκίνηση στα παιδιά : «Αξίζουν σε όλους σας θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σας. Συγχαίρω από καρδιάς τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που απέσπασαν τα τρία πρώτα βραβεία στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου με θέμα «Η Μάχη των Θερμοπυλών και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας 2.500 χρόνια μετά. Αποτιμούμε τα δύο γεγονότα ως προς τη σημασία τους για τον σύγχρονο κόσμο και τον πολιτισμό», που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία) και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Στα πρόσωπά σας συγχαίρω και όλους τους συμμαθητές σας, που διακρίθηκαν με τη συμμετοχή τους, την ευαισθητοποίηση τους και την ανταπόκρισή τους σε αυτήν την πρόσκληση, τιμώντας με την «πένα» τους, τα ιστορικά γεγονότα και αφιερώνοντας τη συγγραφική τους παραγωγή στη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας ποιήτριας και Ακαδημαϊκού, Κικής Δημουλά, που υπήρξε Μέλος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους.

Συγχαίρω με την ίδια θέρμη και ενθουσιασμό, τους μαθητές Δημοτικού, από σχολεία της Ελλάδας και  της ομογένειας, για την συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, που διοργάνωσε  το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, με τίτλο «Η μάχη των Θερμοπυλών και η ναυμαχία της Σαλαμίνας ως θρίαμβος της θέλησης και ως ο θεμέλιος λίθος του Δυτικού πολιτισμού». 

Αναδείξατε, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο, την ιστορική αξία των γεγονότων της Mάχης των Θερμοπυλών και της Nαυμαχίας της Σαλαμίνας, αλλά και την διαχρονική αξία των ιδανικών της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Το παράδειγμά σας μπορεί να αποτελέσει έμπνευση και για άλλα παιδιά της ηλικίας σας και, σε κάθε εκδήλωση, η συμμετοχή να αυξάνεται και η παρουσία σας να φανερώνει την αλήθεια και το όραμα της νέας γενιάς.  

Είστε όλοι αξιέπαινοι! Είμαστε υπερήφανοι για εσάς!».

Η Υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε, τέλος, τον ειλικρινή και βαθύτατο θαυμασμό της και την εκτίμησή της στο πρόσωπο, το έργο και την προσφορά της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, που βρίσκεται, πάντα, κοντά στα παιδιά, στις νέες και τους νέους, με αγνό ενδιαφέρον, αληθινή αγάπη και παραδειγματική αφοσίωση.

www.thenewspaper.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη