Πρόωρη γέννα με καισαρική για 23χρονη που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω κορονοϊού

Πρόωρη γέννα με καισαρική για 23χρονη που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω κορονοϊού

Το βρέφος είχε αρχικά διασωληνωθεί ενώ τώρα νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στην μονάδα νεογνών.

Στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο νοσηλεύεται η 23χρονη η οποία εκτάκτως σήμερα τα ξημερώματα υποβλήθηκε σε καισαρική τομή, πρόωρα, για να σωθεί το βρέφος που κυοφορούσε, όπως έκριναν οι γιατροί.

Η γυναίκα εισήχθη πριν από πέντε μέρες στο νοσοκομείο, ήταν θετική στον κορονοϊό.

Στην αρχή τα συμπτώματα της δεν ήταν σοβαρά, αλλά μέρα με την μέρα η κατάσταση της υγείας της επιδεινωνόταν και εμφάνισε πνευμονία. Αρχικά της χορηγήθηκε πρόσθετο οξυγόνο αλλά δεν παρουσίασε βελτίωση.

Άμεσα κρίθηκε από γιατρούς ότι για να σωθεί η ζωή του παιδιού, έπρεπε να γίνει καισαρική και το βρέφος να γεννηθεί πρόωρα.

Στην ομάδα που πραγματοποίησε την επέμβαση συμμετείχαν 3 γιατροί, ο Μάρκος Μαραγκός Δ/ντής της κλινικής covid, ο Δημήτρης Βελισσάρης και η λοιμωξιολόγος Λυδία Λεωνίδου. Το βρέφος είχε αρχικά διασωληνωθεί ενώ τώρα νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στην μονάδα νεογνών. Είναι αγόρι και ζυγίζει 2.200 γρ.

Οι γιατροί αναμένουν το τεστ PCR για να κρίνουν τα επόμενα βήματα. Το πρώτο 24ωρο θα είναι κρίσιμο.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3ePkdGS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη