Ασύλληπτο! Κράτησε την αναπνοή του για 24 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα κάτω από το νερό (βίντεο)

Ασύλληπτο! Κράτησε την αναπνοή του για 24 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα κάτω από το νερό (βίντεο)

Μοιάζει απίστευτο αλλά ο 54χρονος Κροάτης Μπούντιμιρ Μπούντα Σόμπατ κατάφερε να κρατήσει την αναπνοή του κάτω από το νερό για 24 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος.

Το ασύλληπτο ρεκόρ σημειώθηκε σε πισίνα στο Σισάκ της Κροατίας, παρουσία γιατρών, δημοσιογράφων και κόσμου που βρισκόταν στο σημείο για να στηρίξουν τον Κροάτη.

Ο Σόμπατ κατέρριψε το ρεκόρ του, αλλά το ζήτημα είναι πως κατάφερε να μείνει τόσα λεπτά κάτω από το νερό. Πριν ξεκινήσει να κρατάει την αναπνοή του, ο Κροάτης υπέβαλε το σώμα του σε υπεραερισμό με χρήση καθαρού οξυγόνου. Έτσι, αυξήθηκε το επίπεδο της οξυγόνωσης στο κορμί και μπόρεσε να κρατήσει την αναπνοή του τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

{https://twitter.com/OigetitGoodNews/status/1376689806223216643?s=20}

Ο 54χρονος έχει εκπαιδευτεί στο πλαίσιο μιας προετοιμασίας που περιλαμβάνει και ακούσιους σπασμούς που προκαλούνται γύρω στο 18ο λεπτό κάτω από το νερό, λόγω της έλλειψης οξυγόνου.

Στην επίσημη κατηγορία της στατικής άπνοιας, όπου ο δύτης κρατάει την αναπνοή του χωρίς να έχει εισπνεύσει καθαρό οξυγόνο πριν από την προσπάθεια του, το ρεκόρ είναι 11 λεπτά και 54 δεύτερα και κάτοχος του είναι ο Σέρβος Μπράνκο Πέτροβιτς.

Ο Σόμπατ θέλησε να σπάσει το ρεκόρ του, παίρνοντας έμπνευση από την 20χρονη κόρη του Σάσα, η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, αυτισμό και επιληψία. Στόχος του μετά το σχετικό ρεκόρ είναι να μαζέψει χρήματα για να βοηθήσει τη συγκεκριμένη περιοχή της Κροατίας, που "χτυπήθηκε" από έναν ισχυρό σεισμό τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, θα δώσει τα χρήματα για να ξαναχτιστεί το Room of Miracles του Συλλόγου ΑμεΑ της κομητείας Σισάκ-Μοσλαβίνα.via Ειδήσεις https://ift.tt/3weaTT2
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.