Χαρίσειο Γηροκομείο: Μόνο 3 από τους 14 «θετικούς» ηλικιωμένους είχαν εμβολιαστεί

Χαρίσειο Γηροκομείο: Μόνο 3 από τους 14 «θετικούς» ηλικιωμένους είχαν εμβολιαστεί

Ανακοίνωση για τη διασπορά κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε ηλικιωμένους του Χαρίσειου Γηροκομείου εξέδωσε η διοίκηση του Ιδρύματος, σε μία υπόθεση για την οποία διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα κρούσματα είναι συνολικά 14, όλα μεταξύ των γηροκομούμενων, ενώ οι δέκα απ' αυτούς νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα σε νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι τέσσερις παραμένουν απομονωμένοι στην μονάδα Covid του γηροκομείου.

Από το σύνολο των ηλικιωμένων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, οι «τρεις είχαν εμβολιαστεί», εκ των οποίων «ο ένας δεν έχει αναπτύξει αντισώματα» σε αντίθεση με τους άλλους δύο που έχουν αναπτύξει.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, η διοίκηση του Γηροκομείου σημειώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί εμβολιασμοί και με τις δύο δόσεις, σε 72 γηροκομούμενους και 28 εργαζόμενους (σε σύνολο 150 ατόμων, ηλικιωμένων και εργαζόμενων).

Οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν την 1η Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με σημερινά αποτελέσματα αντισωμάτων τρεις εκ των εμβολιασμένων ηλικιωμένων δεν ανέπτυξαν αντισώματα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rrK4be
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη